Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 8ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 19-5-2016

Αποφάσεις 8ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 19-5-2016

Σήμερα Πέμπτη 19/5/2016 και ώρα 21,00, συνήλθαν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση (μέσω skype) κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου. Συμμετείχαν οι:

Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
Μαρία Τσακίρη Μέλος
Αναστασία Γκιγκούδη Αναπλ. Μέλος

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:

  1. Σχετικά με την αναπλήρωση της θέσης του Γραμματέα του ΔΣ, που παρέμενε κενή μετά την παραίτηση του Π. Μουρούζη, εφαρμόστηκε το σχετικό άρθρο 18 του καταστατικού. Ο Π. Μουρούζης αντικαταστάθηκε από το πρώτο σε σειρά αναπληρωματικό μέλος, Αναστασία Γκιγκούδη, Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Τούμπας. Ακολούθησε πρόταση του προέδρου και τοποθετήσεις των μελών για τη νέα σύνθεση του ΔΣ. Μετά από ψηφοφορία, η νέα σύνθεση του ΔΣ είναι:
    Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
    Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
    Μαρία Τσακίρη Γραμματέας
    Δημήτρης Τριανταφύλλου Ταμίας
    Αναστασία Γκιγκούδη Μέλος
  2. Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του σωματείου και επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής σχετικά με τη διεξαγωγή της 14ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών – EUSO 2016. Εκτός από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο σχετικό δελτίο τύπου (http://panekfe.gr/euso/press/419-euso2016-apologismos-ellinikis-simmetoxis-deltio-typou), που κοινοποιήθηκε σε μέλη και φίλους του σωματείου καθώς και σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου, επιπλέον έγιναν γνωστά τα παρακάτω:
    α) Ο Michael Cotter, Πρόεδρος της EUSO, στην ενημέρωση των επικεφαλής των αποστολών έκανε γνωστό ότι ως συνέπεια της μεγάλης απήχησης που έχει ο διαγωνισμός EUSO, φορείς από χώρες εκτός Ευρώπης ήρθαν σε επαφή μαζί του με σκοπό να διοργανωθούν διαγωνισμοί στα πρότυπα του EUSO και σε άλλες ηπείρους. Ήδη έχουν γίνει ενέργειες για διοργάνωση διαγωνισμών στη Λατινική Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία και κάποιες πρώιμες συζητήσεις για διοργάνωση διαγωνισμού με συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.
    β) Επιπλέον, ο Michael Cotter ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης πρότασης για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON Ο σκοπός του προγράμματος θα είναι η ενδυνάμωση του θεσμού του EUSO σε εθνικό επίπεδο κάθε χώρας που θα εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει και το διεκδικούμενο ποσό είναι 5 εκ. ευρώ. Ανάμεσα στις 15 χώρες που εξέφρασαν ενδιαφέρον εντάχθηκε και η Ελλάδα μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής. Αποσαφηνίστηκε ότι το ενδεχόμενο έγκρισης της πρότασης είναι πολύ μικρό λόγο του μεγάλου αριθμού υποψήφιων προτάσεων.
    γ) Τέλος ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στα 3 αντικείμενα που δόθηκαν από τους Δανούς διοργανωτές του επόμενου EUSO 2017 στους επικεφαλής των αποστολών ως ενδείξεις των θεμάτων. Αποφασίστηκε να κοινοποιηθούν φωτογραφίες των αντικειμένων αυτών σε όλα τα μέλη του σωματείου με σκοπό να μαζευτούν απόψεις για πιθανά θέματα.
  3. Αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα στο υπουργείο, ώστε να προωθηθεί έγκαιρα στα σχολεία, η φόρμα για τον απολογισμό εργαστηριακών δραστηριοτήτων της φετινής σχολικής χρονιάς, με κάποιες μικρές διορθώσεις που προτάθηκαν.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κέντρου
(Ανατ. Θεσ/κης)

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.