Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 12ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 01-11-2016

Αποφάσεις 12ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 01-11-2016

Σήμερα Τρίτη 1/11/2016 και ώρα 21.30, συνήλθαν τα μέλη  του ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή συνεδρίαση (μέσω skype). Συμμετείχαν οι:

Βασίλης Γαργανουράκης Πρόεδρος 
Θοδωρής Πιερράτος Αντιπρόεδρος  
Μαρία Τσακίρη Γραμματέας
Δημήτρης Τριανταφύλλου Ταμίας
Αναστασία Γκιγκούδη Μέλος

Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις:

  1. Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της προσπάθειας να αναρτηθούν όλοι οι εργαστηριακοί οδηγοί στο Ψηφιακό Σχολείο. Είχε επαφή με την κ. Πένυ Στεφανίδου, Χημικό – σύμβουλο ΙΕΠ, η οποία τον ενημέρωσε ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι σύμβουλοι του ΙΕΠ αλλά περιμένουν σχετικό αίτημα από το ΥΠΠΕΘ. Επίσης αναφέρθηκαν και άλλα θέματα που συζητήθηκαν με την κ. Στεφανίδου όπως ο ρόλος των ΕΚΦΕ ως επιμορφωτικές δομές και γενικότερες προτάσεις για την αναβάθμιση της εργαστηριακής διδασκαλίας. Αποφασίστηκε να γίνει εκ μέρους μας νέα επαφή με το ΥΠΠΕΘ ώστε να προωθηθεί το mail για την ανάρτηση των ψηφιακών οδηγών.
  2. Κατόπιν ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε για τις επαφές που είχε σχετικά με τα κενά ΕΚΦΕ της Αττικής με τον Περιφεριακό Δ/ντη Αττικής κ. Λόντο. Επειδή διαφάνηκαν τάσεις για κωλυσιεργία, ο Πρόεδρος του διευκρίνισε ότι αν δεν γίνει προκήρυξη άμεσα θα σταλεί επιστολή στον Υπουργό με κοινοποιήσεις σε απάντα εμπλεκόμενο. Επίσης αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν Τοπικοί Διαγωνισμοί EUSO 2017 στα κλειστά ΕΚΦΕ και ότι κάθε ΕΚΦΕ θα προκηρύσσει Τοπικό Διαγωνισμό μόνο για την περιοχή ευθύνης του και όχι για όμορες περιοχές. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι αν κάποιο ΕΚΦΕ δεχτεί ομάδες σχολείων από περιοχές ευθύνες όμορων ΕΚΦΕ, αυτά θα υπολογιστούν ισότιμα με τα σχολεία ευθύνης του ΕΚΦΕ που διοργανώνει, και ως προς την εκπροσώπηση στον Πανελλήνιο, θα τηρηθούν οι όροι της προκήρυξης. Θα σταλεί mail όπου θα διευκρινίζονται όλα τα ανωτέρω.
  3. Η επόμενη ενημέρωση του Προέδρου αφορούσε τη συνάντηση που είχε με τους ΥπΕΚΦΕ Αττικής, στους οποίους παρουσίασε τα αποτελέσματα των συναντήσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και για την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Δ. Νάκο, Υπ. ΕΚΦΕ Λάρισας, για να τον παροτρύνει να γίνει ξανά μέλος του σωματείου. Τέθηκαν δύο θέματα: α) Ο συνάδελφος Βελέντζας πρότεινε να μη γίνουν τοπικοί διαγωνισμοί EUSO φέτος στα κλειστά ΕΚΦΕ και να μη δεχτούν τις ομάδες τα όμορα ΕΚΦΕ και β) ανακοινώθηκε από τον συνάδελφο Χ. Δέδε ότι ενδέχεται να υπάρξει χορηγία από τα ΕΛΠΕ για δύο ομάδες που θα διακριθούν στον Πανελλήνιο EUSO, για ταξίδι και παραμονή μιας εβδομάδας στο CERN. Επί αυτού του θέματος έγινε συζήτηση ως προς το ποιες δύο ομάδες θα πρέπει να επιλεγούν και υπήρξαν δύο προτάσεις ως  εξής: 
    Ι) να επιλεγούν τα δύο πρώτα  δημόσια σχολεία που θα διακριθούν πέραν των δύο πρώτων που θα μετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα (Δ. Τριανταφύλλου) και
    ΙΙ) να επιλεγούν οι δεύτερες ομάδες από κάθε Πανελλήνιο ανεξαρτήτως αν είναι από δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία (Β. Γαργανουράκης).
    Υπερψηφίστηκε η δεύτερη  πρόταση.
  4. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση του συναδέλφου Παπακαλοδούκα για συμμετοχή μας στα Edulabs, που έγινε δεκτή. Ανέλαβαν οι Θ. Πιερράτος – Α. Γκιγκούδη να κάνουν τις απαραίτητες επαφές και να στείλουν σχετική επιστολή.
  5. Συζητήθηκε κατόπιν πρότασης του Προέδρου, να δημιουργηθεί νέο λογότυπο για την ΠΑΝΕΚΦΕ. Το θέμα θα ξανασυζητηθεί διότι προς το παρόν κρίθηκε μεγάλο το κόστος. Μπορεί όμως ο Πρόεδρος να προχωρήσει άμεσα σε παραγγελία καρτών και μπάνερ, με το υπάρχον λογότυπο κατόπιν μικρής επεξεργασίας. Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Η Γραμματέας 

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Κέντρου
(Ανατ. Θεσ/κης)

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.