Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Προτάσεις για υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ σχετικά με την πειραματική διδασκαλία

Προτάσεις για υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ σχετικά με την πειραματική διδασκαλία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ του σωματείου μας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο διαχείρισης των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020 του Υπουργείου ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κ. Μπάμπη Ζαγούρα. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα ΕΣΠΑ μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.espa.gr/el/Pages/staticNewProgrammingPeriod.aspx. Ο κ. Ζαγούρας κάλεσε το σωματείο μας να υποβάλλει υπόμνημα με προτάσεις υλοποίησης προγραμμάτων σχετικά με την πειραματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών στα σχολεία το οποία θα υλοποιηθούν ενδεχομένως μέσω των ΕΚΦΕ. Σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν:

  1. Οι προτεινόμενες δράσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες αλλά όχι αναλυτικές και εκτενής σε πρώτη φάση
  2. Οι προτεινόμενες δράσεις να εστιάζονται περισσότερο σε υπηρεσίες και λιγότερο σε αγορά εξοπλισμού αφού τα διαθέσιμα ποσά στη 2η φάση του ΕΣΠΑ (2014-2020) είναι σαφώς μικρότερα από αυτά τις της 1ης φάσης (2007-2013). Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα όρια στον προϋπολογισμό των προτεινόμενων δράσεων.
  3. Οι προτεινόμενες δράσεις να έχουν τελικούς αποδέκτες τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς όχι τα ΕΚΦΕ (ενδεχομένως να υλοποιούνται μέσω των ΕΚΦΕ).
  4. Σύμφωνα με την παρούσα φάση του έργου, μια καλή περίοδος να κατατεθεί το υπόμνημα είναι στις αρχές του νέου σχολικού έτους.

Παραδείγματα προτάσεων που συζητήθηκαν:

  1. Δράσεις περαιτέρω αξιοποίησης του υπάρχοντος εξοπλισμού των εργαστηρίων ΦΕ του Λυκείου
  2. Τρόποι αποδοτικότερης επιμόρφωσης και συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τα ΕΚΦΕ
  3. Σχετικά με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων των γυμνασίων, αναφέρθηκε ότι ο μεγάλος αριθμός τους (1700) δεν επιτρέπει την έγκριση ικανού ποσού.

Για τον παραπάνω λόγο, το ΔΣ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, λαμβάνοντας τα κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω, μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι (εάν το κρίνει το ΔΣ θα δοθεί παράταση) 10 Ιουλίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι (μετά από απόφαση του ΔΣ) στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://goo.gl/nlbhiH.

 Στη συνέχεια, οι προτάσεις θα επεξεργαστούν και θα ομαδοποιηθούν από το ΔΣ ώστε να υποβληθούν με τη μορφή του τελικού κειμένου το οποίο θα σας κοινοποιηθεί. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του email του σωματείου: info@panekfe.gr.

 

Εκ μέρους του ΔΣ,

Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ
Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.