Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση σεμιναρίου σχετικά με την εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση σεμιναρίου σχετικά με την εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το σωματείο μας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (I.T.Y.E.) προτίθενται να διογρανώσουν σειρά σεμιναρίων (σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας) με σκοπό την επιμόρφωση των Υπευθύνων ΕΚΦΕ στην εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα του σεμιναρίου (που είναι το ίδιο με αυτό που παρακολούιθησαν οι Σχ. Σύμβουλοι στις 25 & 26 Σεπτέμβρη 2015 στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Αθήνα) που μας έστειλε το I.T.Y.E. έχει ώς εξής:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τη Φυσική (εισηγητής κ. Τάσος Μικρόπουλος, Συντονιστής της ομάδας ανάπτυξης μαθησιακών αντικειμένων Φυσικής στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου):

  1. Οι ψηφιακές τεχνολογίες ως γνωστικά εργαλεία στην υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθηση της Φυσικής
  2. Η Φυσική στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων – Φωτόδεντρο.
  3. Η Φυσική στη διδακτική πράξη. Διδακτικοί και μαθησιακοί στόχοι, διδακτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.
  4. Διδάσκοντας Φυσική με μαθησιακά αντικείμενα από το Φωτόδεντρο.

Για Χημεία και Βιολογία (εισηγήτρια κα Λίτσα Παυλάτου, Συντονίστρια των ομάδας ανάπτυξης μαθησιακών αντικειμένων Χημείας και Βιολογίας στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου):

  1. Η Χημεία και η Βιολογία στο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων – Φωτόδεντρο
  2. Προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης των Μαθησιακών Αντικειμένων Χημείας – Βιολογίας: Χρησιμοποιώντας τα μαθησιακά αντικείμενα στην σχολική τάξη.
  3. Εικονικά και βιντεοσκοπημένα πειράματα Χημείας, Βιολογίας στο Φωτόδεντρο. Προτάσεις για χρήση των μαθησιακών αντικειμένων στο σχολικό εργαστήριο.

Ανάλογα τη γεωγραφική κατανομή των ενδιαφερόμενων μελών του σωματείου μας θα αποφασιστεί σε ποιές από τις προτεινόμενες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο ή δηλώστε ποια άλλη σας ενδιαφέρει) και εντός του 2015, θα γίνουν τελικά τα σεμινάρια. Για το σκοπό αυτό, όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται παρακαλώ να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 16/10/2015 στις 12:00 το μεσημέρι στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα. 

https://goo.gl/GjRikn

Εκ μέρους του ΔΣ, 

Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ
Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.