Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Διοργάνωση σεμιναρίου για Υπευθύνους και Συνεργάτες ΕΚΦΕ στην εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ, Αθήνα, 19 και 20-12-2015

Διοργάνωση σεμιναρίου για Υπευθύνους και Συνεργάτες ΕΚΦΕ στην εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ, Αθήνα, 19 και 20-12-2015

H Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (I.T.Y.E.) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ διοργανώνουν σεμινάριο με σκοπό την επιμόρφωση των Υπευθύνων & Συνεργατών ΕΚΦΕ στην εκπαιδευτική πύλη ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 19  & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΙΤΥΕ Διόφαντος, Μητροπόλεως 26-28, Τ.Κ. 105 63, Αθήνα, Τηλ.: 210 33 50 600. Τα ονόματα των συμμετεχόντων, μετά από δήλωση προτίμησής τους, βρίσκονται στη συνημμένη λίστα. 

Οι ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου αποφασίστηκαν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συναδέλφων που θα μετακινηθούν από την επαρχία για το σκοπό αυτό. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου (που είναι το ίδιο με αυτό που παρακολούθησαν οι Σχ. Σύμβουλοι στις 25 & 26 Σεπτέμβρη 2015 στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Αθήνα) έχει ώς εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρες 14:00 – 18:00 (με 30 min διάλλειμα). Eισηγητής κ. Τάσος Μικρόπουλος, Συντονιστής της ομάδας ανάπτυξης μαθησιακών αντικειμένων Φυσικής στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου):

  1. Σύντομη παρουσίαση προγράμματος Scientix (15 min)
  2. Σύντομη παρουσίαση βασικών υπηρεσιών του Ψηφιακού Σχολείου (15 min)
  3. Οι ψηφιακές τεχνολογίες ως γνωστικά εργαλεία στην υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθηση της Φυσικής
  4. Η Φυσική στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων – Φωτόδεντρο.
  5. Η Φυσική στη διδακτική πράξη. Διδακτικοί και μαθησιακοί στόχοι, διδακτικές προσεγγίσεις και τεχνικές.
  6. Διδάσκοντας Φυσική με μαθησιακά αντικείμενα από το Φωτόδεντρο.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015, ώρες 10:00 – 14:00 (με 30 min διάλλειμα). Eισηγήτρια κα Λίτσα Παυλάτου, Συντονίστρια των ομάδας ανάπτυξης μαθησιακών αντικειμένων Χημείας και Βιολογίας στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου:

  1. Η Χημεία και η Βιολογία στο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων – Φωτόδεντρο
  2. Προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης των Μαθησιακών Αντικειμένων Χημείας – Βιολογίας: Χρησιμοποιώντας τα μαθησιακά αντικείμενα στην σχολική τάξη.
  3. Εικονικά και βιντεοσκοπημένα πειράματα Χημείας, Βιολογίας στο Φωτόδεντρο. Προτάσεις για χρήση των μαθησιακών αντικειμένων στο σχολικό εργαστήριο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Βασίλη Γαργανουράκη (info@panekfe.gr, 6944530019), Πρόεδρο της ΠΑΝΕΚΦΕ ή την κα. Ελίνα Μεγάλου (megalou@cti.gr), Αναπλ. Διευθύντρια Διεύθυνσης Στρατηγικής και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού του Ι.Τ.Υ.Ε. Διόφαντος.

Εκ μέρους του ΔΣ, 

Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ
Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.