Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Αποφάσεις 2ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 1-10-2015

Αποφάσεις 2ης Συνεδρίασης ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ που έγινε στις 1-10-2015

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συνέδριο ΑΠΘ/ΠΑΝΕΚΦΕ 2016
  2. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΕΚΦΕ α) Θεμάτων Πανελλήνιων EUSO 2009-2015 β) Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας EUSO 2015 γ) Πανηγύρι Φ.Ε. (ΕΚΦΕ Αγρινίου)
  3. Κάλυψη κενών θέσεων ΕΚΦΕ
  4. Παρουσία εκπροσώπων ΠΑΝΕΚΦΕ στο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας» μετά από πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής. http://synedrio.eepek.gr/
  5. Πρόταση στη νέα κυβέρνηση για δημιουργία – συμπλήρωση εργαστηρίων Φ.Ε σε όλα τα Γυμνάσια
  6. Πρόταση για τις Υποχρεωτικές Εργαστηριακές Ασκήσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια όταν ανακοινωθεί η διδακτέα – εξεταστέα ύλη
  7. Διαδικασία επιλογής Υπ. ΕΚΦΕ από μηδενική βάση
  8. Τι γίνεται με το EUSO 2016 – αιγίδα κλπ, ενημέρωση & πίεση στο ΥΠΑΙΠΘ.

Παρόντες: Βασίλης Γαργανουράκης – Πάνος Μουρούζης – Μαρία Τσακίρη – Θοδωρής Πιερράτος – Δημήτρης Τριανταφύλλου – Αναστασία Γκιγκούδη (παρατηρητής).
Απόντες: –

Σήμερα Πέμπτη 1-10-2015 και ώρα 20:00 έως 22:00, συνήλθαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ σε τακτική διαδικτυακή (μέσω skype) συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βασίλη Γαργανουράκη. Είναι η 2η συνεδρίαση του υφιστάμενου ΔΣ από την ημέρα συγκρότησής του. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις. 

  1. Συζητήθηκε η ασάφεια που προκύπτει στο ιδ) κριτήριο της παραγράφου 1 της απόφασης 155330/Γ7/22-10-2013 με θέμα “Επιλογή και αρμοδιότητες του Υπευθύνου Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ)” σχετικά με την έκθεση του Διευθυντή του σχολείου για την αποτελεσματική θητεία κάποιου ως ΥΣΕΦΕ. Αποσαφηνίστηκε από τον Πάνο Μουρούζη, που συμμετείχε στην ομάδα που είχε συντάξει την πρόταση το 2013, ότι η έκθεση δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα αλλά προαιρετικό (κάτι σαν συστατική επιστολή). Έτσι, καταλήξαμε στην αλλαγή της διατύπωσης από “… όπως προκύπτει από την έκθεση του Διευθυντή του σχολείου” σε “… όπως προκύπτει από έκθεση του Διευθυντή του σχολείου.” (Να μπει στα υπόψιν την επόμενη φορά που θα στείλουμε πρόταση για επιλογή ΥΣΕΦΕ).
  2. Δημιουργία πλαισίου για τη διεξαγωγή εργαστηρίων (workshop) από Υπ. ΕΚΦΕ στο επερχόμενο Συνέδριο ΑΠΘ/ΠΑΝΕΚΦΕ 2016 (ανέλαβε ο Πιερράτος).
  3. Επικοινωνία με Αν. Πασχαλίδου στο Υ.Π.Ε.Θ. για επιτάχυνση αιγίδας EUSO 2016 (ανέλαβε ο Γαργανουράκης). Επιπλέον συζητήθηκε το ενδεχόμενο από τον επόμενο EUSO να επιβληθεί χρηματική συμμετοχή μόνο στα ιδιωτικά σχολεία, πρόταση που βρήκε αντιρρήσεις από κάποια μέλη του ΔΣ.
  4. Υπήρξε ομοφωνία στο ότι θα αποτελέσει οικονομικό ρίσκο για το σωματείο να προχωρήσει στη χρηματοδότηση για αυτοέκδοση εντύπων που κατά καιρούς προτείνονται από μέλη του σωματείου. Αντι αυτού αποφασίστηκε να γίνει πρόσκληση στους Υπ. ΕΚΦΕ με σκοπό τη δημιουργία ομάδας με στόχο την αξιολόγηση και τροποποίηση κειμένων που θα υποβάλλονται με σκοπό την ηλεκτρονική μόνο έκδοσή τους με τα διακριτικά ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΕΚΦΕ. (ανέλαβε ο Πιερράτος)
  5. Δημιουργία Επικαιροποιημένης λίστας με τα κενά ΕΚΦΕ ώστε να πιέσουμε για την άμεση πλήρωση τους. (ανέλαβε ο Γαργανουράκης)
  6. Κάλεσμα καταρχάς στους Υπ. ΕΚΦΕ Θεσσαλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής ώστε να εκπροσωπήσουν την ΠΑΝΕΚΦΕ στο “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας” στη Λάρισα. (ανέλαβε ο Γαργανουράκης)
  7. Υποβολή προτάσεων βελτίωσης, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, της πρότασης του Πάνου Μουρούζη σχετικά με την υλοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων Φ.Ε. όλων των Γυμνασίων της χώρας (ανέλαβαν όλα τα μέλη ΔΣ).
  8. Ομόφωνα το ΔΣ συμφώνησε ότι το σωματείο μας πρέπει να έχει τη δική του πρόταση για την επιλογή των Υπ. ΕΚΦΕ η οποία θα συζητηθεί από μηδενική βάση και θα είναι ανεξάρτητη από τις εκάστοτε τάσεις επιλογής στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας (π.χ. συνέντευξη, ψηφοφορία από εκπαιδευτικούς κτλ). Η διαδικασία που αποφασίστηκε είναι να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική φόρμα (σχεδιασμός: Μουρούζης, υλοποίηση: Γαργανουράκης) όπου θα καταγραφούν οι απόψεις όλων των μελών του σωματείου μας (ανοικτή διαβούλευση) και στη συνέχεια θα γίνει επιλογή, σύνθεση και συγκρότηση σε τελικό κείμενο από το ΔΣ.

Μετά από τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.