Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Ενημέρωση για τη συνάντηση των Υπευθύνων ΕΚΦΕ της Περιφέρειας Αττικής στις 21 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση για τη συνάντηση των Υπευθύνων ΕΚΦΕ της Περιφέρειας Αττικής στις 21 Νοεμβρίου 2014

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνάντηση των Αμπελοκήπων συμμετείχαν 9 εν ενεργεία Υπεύθυνοι από τα ΕΚΦΕ της Αττικής και σύσσωμο το μπλοκ των επίτιμων ε.α. συνταξιούχων μελών.

1. Κάλυψη κενών θέσεων Υπ. ΕΚΦΕ. Ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. ενημέρωσα το ακροατήριο για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σχετικές ενέργειες του Δ.Σ. Ήτοι:

Τοποθετήθηκαν όλοι οι συνάδελφοι στις κενούμενες θέσεις, πλην του ΕΚΦΕ Χαλανδρίου.

Οι αναμενόμενες εγκύκλιοι για τους ΥΣΕΦΕ και τις υποχρεωτικές εργ. ασκήσεις, λιμνάζουν κάπου στο ΙΕΠ, περιμένοντας γνωμάτευση για να προωθηθούν στον Υφυπουργό προς υπογραφή.

Το πρόβλημα των συνεργατών (σε όσα ΕΚΦΕ δεν έχουν ακόμη) παραμένει δυσεπίλυτο λόγω της μεγάλης έλλειψης ΠΕ04.

2. EUSO 2015. Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα του πανελλήνιου EUSO της Αθήνας και προτάθηκαν αποτελεσματικές λύσεις.

3. Έκδοση θεμάτων διαγωνισμών EUSO. Συζητήθηκε το ζήτημα της έκδοσης των θεμάτων των πανελληνίων διαγωνισμών EUSO και του πανευρωπαϊκού 2014. Αποφασίστηκε να αναρτηθούν στο διαδίκτυο σε μορφή e-book. Παράλληλα θα αναζητηθεί χορηγός (βλέπε Ίδρυμα Ευγενίδου) για την ταυτόχρονη έκδοσή τους σε βιβλίο με συμβολική τιμή 6 ευρώ (200 αντίτυπα). Σε περίπτωση δυσκολιών η έκδοση θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΑΝΕΚΦΕ.

4. Αξιολόγηση. Στο θέμα της αξιολόγησης κατέθεσα την άποψη του Δ.Σ. η οποία συνοψίζεται στα εξής: Η ΠΑΝΕΚΦΕ δεν πρόκειται να πάρει θέση υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης αξιολόγησης, καθώς κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του σωματείου και δεν απορρέει από τις καταστατικές υποχρεώσεις του Δ.Σ. Είμαστε επιστημονικό και όχι συνδικαλιστικό σωματείο. Ως εργαζόμενοι, έχουμε τον επίσημο συνδικαλιστικό μας φορέα, την ΟΛΜΕ, ο οποίος μας εκπροσωπεί και μας αντιπροσωπεύει σε εργασιακά ζητήματα. Συνεπώς κάθε συνάδελφος μπορεί αυτονόητα να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης, παίρνοντας την ευθύνη της επιλογής του και ζητώντας –αν χρειαστεί- την κάλυψη της ΟΛΜΕ. Η ΠΑΝΕΚΦΕ θα παρέμβει σε περιπτώσεις συναδέλφων, οι οποίοι συμμετέχουν στην αξιολόγηση και στις οποίες ακολουθούνται εξόφθαλμα αντιεπιστημονικές διαδικασίες (π.χ. αξιολόγηση Υπευθύνου ΕΚΦΕ από Σχολικό Σύμβουλο Γυμναστή). Με τις απόψεις αυτές συμφώνησε το σύνολο των παρευρισκομένων.

5. Αρχαιρεσίες. Αποφασίστηκε η διαδικασία των επικείμενων αρχαιρεσιών του σωματείου. Στις 24/01/2015 –ημέρα του Πανελλήνιου EUSO- θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του σωματείου στην Αθήνα, για τον ορισμό της εφορευτικής επιτροπής και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ένα μήνα μετά, στις 27 ή 28/02/2015.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν τα μέλη που θα έχουν μέχρι τότε πληρώσει τη συνδρομή τους για το έτος 2014-15. Με την ευκαιρία σας θυμίζω ότι η ετήσια συνδρομή είναι 25 ευρώ και ο τραπεζικός μας λογαριασμός: Εθνική Τράπεζα, IBAN GR2101101670000016776697712, στα ονόματα Μουρούζης Παναγιώτης και Δέδες Χρήστος. Παρακαλώ τους συναδέλφους μετά την κατάθεση να με ενημερώνουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση στου ΕΚΦΕ Δυτικής Αττικής, για την επιβεβαίωση της κατάθεσης.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Χρήστος Δέδες  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.