Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Δημιουργία τράπεζας φύλλων εργασίας εργαστηριακών ασκήσεων

Δημιουργία τράπεζας φύλλων εργασίας εργαστηριακών ασκήσεων

Αγαπητοί Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε, το προηγούμενο Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ είχε κάνει προσπάθεια για τη δημιουργία τράπεζας φύλλων εργασίας η οποία δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση αφού λίγα ΕΚΦΕ συνεισέφεραν με το υλικό τους. Μετά από αρκετές συζητήσεις καταλήξαμε στο ότι οι κυριότεροι λόγοι αποτυχίας ήταν α) η ανεπαρκής προώθηση του εγχειρήματος β) η κατάταξη των φύλλων εργασίας ανά ΕΚΦΕ που έκανε πιο δύσκολη την εκ των υστέρων αναζήτηση του υλικού.

Στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας δημιουργίας τράπεζας φύλλων εργασίας, δημιουργήσαμε στο Google Drive (με χωρητικότητα 15GB έναντι των 2GB του Dropbox) της ΠΑΝΕΚΦΕ φακέλους για τα φύλλα εργασίας των εργαστηριακών ασκήσεων ανά αντικείμενο και ανά τάξη. Oι φάκελοι αυτοί έχουν γίνει «κοινή χρήση» στα email όλων των ΕΚΦΕ έτσι ώστε το κάθε ΕΚΦΕ μέσω του συνδέσμου που του έχει αποσταλεί να μπορεί να αναρτά τα φύλλα εργασίας που επιθυμεί στον αντίστοιχο φάκελο.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να βλέπουν τα περιεχόμενα των φακέλων (χωρίς να έχουν δικαίωμα επεξεργασίας) από την ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ:

panelfe.gr > ΤΑ ΕΚΦΕ > Υποστήριξη Σχολικού Εργαστηρίου Φ.Ε. > Τράπεζα Φύλλων Ε4ργασίας

ή απευθείας στη διεύθυνση: https://drive.google.com/folderview?id=0Bxcx3Ed4MUg5ZWZkVnRCTXoyNXM&usp=sharing#list.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή στο κάθε ΕΚΦΕ έχει δοθεί δικαίωμα «επεξεργασίας» του κάθε φακέλου, πρέπει η τοποθέτηση των αρχείων να γίνει με προσοχή ώστε να μην γίνει κατά λάθος επεξεργασία ή διαγραφή των αρχείων των άλλων ΕΚΦΕ που βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.

Επιπλέον, για λόγους ομοιομορφίας αλλά και ευκολότερης αναζήτησης των αρχείων από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ορίσαμε τους παρακάτω κανόνες για την ανάρτηση των αρχείων:

  1. Όλα τα φύλλα εργασίας θα πρέπει να έχουν στην κορυφή τους τις εξής πληροφορίες:
    α) Τίτλος Εργαστηριακής Άσκησης π.χ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ
    β) Τάξη που απευθύνεται π.χ. ΦΥΣΙΚΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
    γ) Όνομα, Ειδικότητα και Εmail Συγγραφέα (για περισσότερους από ένα συγγραφείς χρησιμοποιήστε ξεχωριστή σειρά για κάθε συγγραφέα) π.χ. Βασίλης Γαργανουράκης, Φυσικός, vgargan@gmail.com
    δ) Όνομα ΕΚΦΕ π.χ. 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου
  2. Τα αρχεία πρέπει να είναι σε μορφή .docx ώστε να είναι εύκολη η μετέπειτα επεξεργασία/προσαρμογή των φύλλων εργασίας στις ανάγκες των εκπαιδευτικών που θα τα χρησιμοποιήσουν.
    Δεν συνιστούμε τη χρήση .doc καθώς α) έχει περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με το .docx β) είναι τύπος αρχείου του Office 2003 το οποίο η Microsoft έχει ήδη σταματήσει την υποστήριξη του.
  3. Η ονομασία των αρχείων θα είναι με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, με παύλες στη θέση των κενών, της μορφής

    ΟΝΟΜΑ-ΑΣΚΗΣΗΣ-ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ-ΟΝΟΜΑ-ΕΚΦΕ.docx

    π.χ. ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ-ΟΜΑΛΗ-ΚΙΝΗΣΗ-1-ΕΚΦΕ-2ο-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.docx
    (το ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ χρησιμοποιείται σε περίπτωση που ένα ΕΚΦΕ θέλει να αναρτήσει πάνω από ένα φύλλα εργασίας για την ίδια άσκηση).

Παράλληλα με την συγκέντρωση των φύλλων εργασίας, θα γίνει προσπάθεια από την ΠΑΝΕΚΦΕ για τη συγκρότηση επιτροπών με σκοπό την αξιολόγηση των φύλλων εργασίας και χαρακτηρισμού κάποιων από αυτά ως προτεινόμενα.

Βασίλης Γαργανουράκης
Διαχειριστής δικτυακού τόπου panekfe.gr
Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.