Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Απολογισμός συμμετοχής ΠΑΝΕΚΦΕ στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Απολογισμός συμμετοχής ΠΑΝΕΚΦΕ στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Αγαπητοί συνάδελφοι ΥΕΚΦΕ , μέλη της ΠΑΝΕΚΦΕ και καλημέρα,

Επιστέφω ευχαριστημένος  από το Ναύπλιο όπου πήγα να παρακολουθήσω τις εργασίες του 15ουΠανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΕΦ, να συναντήσω γνωστούς και φίλους , να παρουσιάσω την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών και να προβάλω την διοργάνωση  από την ΠΑΝΕΚΦΕ της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών στην Αθήνα την περίοδο 30/3-5/4 2014

Στο Συνέδριο διαπίστωσα ότι συμμετείχαν και το παρακολούθησαν οι συνάδελφοι Υπεύθυνοι ΕΚΦΕ Πάνος Μουρούζης από την Κέρκυρα, Παναγιωτίδης Νίκος ( με παρουσίαση πειραματικών διατάξεων)από τα Γιάννενα, Σεραφείμ Μπίτσιος από την Καρδίτσα, Δημήτρης Νάκος(με εισήγηση),  από τη Λάρισα, Ξανθόπουλος Νίκος από την Πάτρα, Ζησιμόπουλος Γιώργος από το Αίγιο , Μανουσάκη Κλεοπάτρα από το Άργος(μέλος Οργανωτικης Επιτροπής του Συνεδρίου), Ελένη Παλούμπα  από την Σπάρτη (με εισήγηση),  Μαρκογιαννάκης Δήμος από τα Χανιά, Βαλάκος Στράτος από Μυτιλίνη και οι  Δέδες Χρήστος,  Τριανταφύλλου Δημήτρης(με εισήγηση), Γιάννης Χριστακόπουλος (με εισήγηση), Βελέντζας Θανάσης(με εισήγηση) , Γιάννης Θάνος(με εισήγηση),  από τα ΕΚΦΕ Αττικής καθώς επίσης  οι πρ. ΥΕΚΦΕ και Σχολικοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου Γιώργος Κατσιγιάννης και Γιάννης Σιτές και οι τ. ΥΕΚΦΕ  Μερκούρης Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Γάτσιος( με επίδειξη πειραματικών διατάξεων) και Κώστας Παπαγεωργίου(με παρουσίαση καλλιτεχνικού δρώμενου).

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους  ΥΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννη Χριστακόπουλο και Δυτικής Αττικής Χρήστο Δέδε για την άρτια από κάθε άποψη διοργάνωση της Συνεδρίας . Ήταν η μόνη που άρχισε και τελείωσε στην ώρα της.

Στη Συνεδρία με την επισυναπτόμενη παρουσίαση δώσαμε μια εικόνα της EUSO , προβάλαμε τους Τοπικούς Διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ , τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ και την  Διοργάνωση της EUSO 2014 από την ΠΑΝΕΚΦΕ.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν και επιδείχθηκαν από τους συναδέλφους ΥΚΦΕ Δημήτρη Τριαντάφυλλου 2 θεμάτων Φυσικής από τοπικούς διαγωνισμούς τηων ΕΚΦΕ Ανατολικής Αττικής, και από τους Δημήτρη Νάκο και Γιάννη Θάνο και τα δυο θεματα Φυσικής του 6ου  Πανελληνίου Διαγωνισμού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό επίσης γεγονός στην προβολή της EUSO, η πρόσκληση από την ΕΕΦ προς την μαθητική ομάδα του ΓΕΛ Μολάων, που ήλθε στο Συνέδριο και παρουσίασε την εμπειρία της από τον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ

Μέσα από τις διαφορές παρεμβάσεις που κάναμε θα ήθελα να τονίσω :

  • την παρέμβαση πρόταση του Πάνου Μουρούζη ότι η ΠΑΝΕΚΦΕ είναι έτοιμη να συνεργαστεί ισότιμα με την Επιτροπή Πάιδείας της ΕΕΦ σε ότι αφορά την ένταξη στα Αναλυτικά προγράμματα στη Φυσική Γυμνασίου και Λυκείου εργαστηριακών Ασκήσεων.
  • Την προβολή των εκδηλώσεων που οργανώνουν
    • Το Διδακτικό παιχνίδι του ΕΚΦΕ Σπάρτης με τίτλο «ΕΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΘΑΙ» για μαθητές Β Λυκείου στις 13/5/2014
    • Το «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά» από το ΕΚΦΕ Χανίων στις 29/3/2014 με παρουσίαση πειραμάτων από μαθητές Γυμνασίων

Να είστε όλοι καλά και μακάρι να μας δύνονται ευκαιρίες σαν βρισκόμαστε μαζί όσο μπορούμε περισσότεροι, να προβάλουμε τις προσπάθειες μας , να τα λέμε και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε. 

Κώστας Καμπούρης,
Πρόεδρος ΠΑΝΕΚΦΕ

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.