Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Επιστολή προς ΙΕΠ με θέμα: Αναγκαιότητα συμμετοχής Υπευθύνων ΕΚΦΕ στην Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ

Επιστολή προς ΙΕΠ με θέμα: Αναγκαιότητα συμμετοχής Υπευθύνων ΕΚΦΕ στην Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ

Αγαπητοί κύριοι

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 78 Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) μεβασικό στόχο την αρωγή των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης στην ένταξη των πειραματικώνδραστηριοτήτων στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Οι νέες τεχνολογίες ενώ για όλα τα άλλαμαθήματα αποτελούν ένα βοηθητικό εργαλείο, για τις Φυσικές επιστήμες αποτελούν πλέοναναπόσπαστο τμήμα του εξοπλισμού των εργαστηρίων με την προμήθεια σε όλα τα Εργαστήρια Φ.Ε.των Λυκείων και οσονούπω και των Γυμνασίων, συστημάτων ψηφιακής λήψης και απεικόνισης.

Έτσι οι παλιοί Υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε εδώ και πολλά χρόνια επιμορφώνουν τους συναδέλφους ΠΕ04 στιςνέες τεχνολογίες μέσω των Π.Ε.Κ , Επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου, Μείζονος προγράμματος, αλλά και μεθεσμοθετημένες συναντήσεις στα Ε.Κ.Φ.Ε, ανακοινώσεων σε συνέδρια κλπ.

Με τη μη δυνατότητα συμμετοχής των νέων συναδέλφων ως επιμορφούμενων στο Β’ επίπεδο,δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και εκπλήρωσης του στόχου του θεσμού των Ε.Κ.Φ.Εαφού οι νέοι Υπεύθυνοι ενώ πρέπει να στηρίξουν στις Τ.Π.Ε τους εκπαιδευτικούς ΠΕ04 δεν έχουν τηδυνατότητα να μετάσχουν σε αυτές τις επιμορφώσεις. Δημιουργείται όμως και ένα ηθικής φύσεωςπρόβλημα, αφού οι νέοι Υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε που έλαβαν τη θέση με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια(επιστημονικά και διοικητικά), «τιμωρούνται» για αυτήν τους την επιτυχία, αφού μελλοντικά στερούνταιτων μορίων που θα ελάμβαναν μέσω αυτής της επιμόρφωσης.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τη θέση σας, σχετικά με τησυμμετοχή των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε ως επιμορφούμενων στο Β’ επίπεδο επιμόρφωσης ( που σημειωτέονπανελλαδικά δεν θα ξεπερνάει τον αριθμό των 15 επιμορφούμενων).

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Κ. Καμπούρης
Φυσικός M.Sc.- MEd
Υπ. ΕΚΦΕ Χαλανδρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γ. Τουντουλίδης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.