Αγαπητοί κύριοι

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 78 Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) μεβασικό στόχο την αρωγή των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκ/σης στην ένταξη των πειραματικώνδραστηριοτήτων στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών. Οι νέες τεχνολογίες ενώ για όλα τα άλλαμαθήματα αποτελούν ένα βοηθητικό εργαλείο, για τις Φυσικές επιστήμες αποτελούν πλέοναναπόσπαστο τμήμα του εξοπλισμού των εργαστηρίων με την προμήθεια σε όλα τα Εργαστήρια Φ.Ε.των Λυκείων και οσονούπω και των Γυμνασίων, συστημάτων ψηφιακής λήψης και απεικόνισης.

Έτσι οι παλιοί Υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε εδώ και πολλά χρόνια επιμορφώνουν τους συναδέλφους ΠΕ04 στιςνέες τεχνολογίες μέσω των Π.Ε.Κ , Επιμόρφωσης Β' Επιπέδου, Μείζονος προγράμματος, αλλά και μεθεσμοθετημένες συναντήσεις στα Ε.Κ.Φ.Ε, ανακοινώσεων σε συνέδρια κλπ.

Με τη μη δυνατότητα συμμετοχής των νέων συναδέλφων ως επιμορφούμενων στο Β' επίπεδο,δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και εκπλήρωσης του στόχου του θεσμού των Ε.Κ.Φ.Εαφού οι νέοι Υπεύθυνοι ενώ πρέπει να στηρίξουν στις Τ.Π.Ε τους εκπαιδευτικούς ΠΕ04 δεν έχουν τηδυνατότητα να μετάσχουν σε αυτές τις επιμορφώσεις. Δημιουργείται όμως και ένα ηθικής φύσεωςπρόβλημα, αφού οι νέοι Υπεύθυνοι των Ε.Κ.Φ.Ε που έλαβαν τη θέση με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια(επιστημονικά και διοικητικά), «τιμωρούνται» για αυτήν τους την επιτυχία, αφού μελλοντικά στερούνταιτων μορίων που θα ελάμβαναν μέσω αυτής της επιμόρφωσης.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε τη θέση σας, σχετικά με τησυμμετοχή των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε ως επιμορφούμενων στο Β' επίπεδο επιμόρφωσης ( που σημειωτέονπανελλαδικά δεν θα ξεπερνάει τον αριθμό των 15 επιμορφούμενων).

Με τιμή

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Κ. Καμπούρης
Φυσικός M.Sc.- MEd
Υπ. ΕΚΦΕ Χαλανδρίου

Ο Γενικός Γραμματέας

Γ. Τουντουλίδης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com