Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Ημερίδα ελληνικής αστρονομικής εταιρείας σε συνεργασία με ΠΑΝΕΚΦΕ 2011

Ημερίδα ελληνικής αστρονομικής εταιρείας σε συνεργασία με ΠΑΝΕΚΦΕ 2011

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Ελ.Ασ.Ετ.), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και προκειμένου να τονωθεί η εκπαίδευση στην Αστρονομία, θα αφιερώσει μια ολόκληρη ημέρα (την 8/9/11) του 10ου Πανελληνίου Αστρονομικού Συνεδρίου σε θέματα που συνδέονται με την εκπαίδευση της Αστρονομίας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα θέματα αυτά θα απευθύνονται κυρίως σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Το 10ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 – 8 Σεπτεμβρίου 2011, στο συνεδριακό κέντρο Κάρολος Παπούλιας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στις ειδικές συνεδρίες της 8/9/11 θα παρουσιαστούν εργασίες από εκπαιδευτικούς και ερευνητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορείτε να αποστείλετε τις εργασίες σας, σχετικά με την εκπαίδευση των νέων στην Αστρονομία, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου μέχρι 30 Μαΐου 2011. Αυτές, αφού κριθούν και εγκριθούν, θα παρουσιαστούν προφορικά ή ως αφίσες. .ηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.helas.gr/conf/2011/ μέχρι την 29 Ιουλίου 2011. Για όσους συμμετάσχουν μόνο στις συνεδρίες της 8/9/11 δεν θα υπάρξει κόστος συμμετοχής.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα δοθούν ομιλίες σε θέματα που διδάσκονται στο σχολείο εμπλουτισμένες με όλες τις τελευταίες εξελίξεις και θα γίνει προσπάθεια σύνδεσής τους με την καθημερινή πρακτική του σχολείου. Θα μοιραστεί σχετικό ηλεκτρονικό υλικό.

Σχεδιάζουμε επίσης να οργανωθεί συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στην διδασκαλία της Αστρονομίας στα σχολεία, καθώς και τους τρόπους αναβάθμισής της. Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει βραδιά παρατήρησης με το τηλεσκόπιο του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, με συγκεκριμένες προτάσεις παρατήρησης στο σχολείο. Τέλος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου θα αναρτώνται όλα τα νεώτερα σχετικά με τις συνεδρίες.

Για την Ελ.ΑΣ.Ετ. ο Πρόεδρος Νίκος Κυλάφης

Για την ΠΑΝΕΚΦΕ  η Πρόεδρος  Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.