Αθήνα, 5-2-2010

                                                                                                            

ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα ΥΠ.Ε.Π.Θ. κ. Β. Κουλαϊδή

 

ΘΕΜΑ: «Αιτήματα των Ε.Κ.Φ.Ε.»

 

Α) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 1. Δημιουργία εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών στα Γενικά Λύκεια που δεν έχουν εργαστήριο ΕΠΕΑΕΚ, στα Γυμνάσια και στα ΕΠΑ.Λ., στο πλαίσια του ΕΣΠΑ
 2. Εφαρμογή του νόμου σε σχέση με τα θέματα εξετάσεων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, ώστε οι μαθητές να αξιολογούνται στις γνώσεις και στις δεξιότητες που απέκτησαν στο εργαστήριο.
 3. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που αναστέλλει τη διανομή των εργαστηριακών οδηγών και των τετραδίων εργαστηριακών ασκήσεων.
 4. Μετεξέλιξη των Ε.Κ.Φ.Ε. σε αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα, όπως π.χ. τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με στόχο την ένταξη του πειράματος και των ΤΠΕ στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
 5. Αναγνώριση των Ε.Κ.Φ.Ε. ως ερευνητικών και επιμορφωτικών μονάδων στο χώρο της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όπως προβλέπεται από τον 2986.

 

Β) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 

 1. Θέσπιση κινήτρων για τη στελέχωση της θέσης των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε.
  α. Αναγνώριση ως διδακτικής της υπηρεσίας στη θέση του Υπευθύνου του Ε.Κ.Φ.Ε.
  β. Μοριοδότηση της θέσης του Υπευθύνου Ε.Κ.Φ.Ε. για την επιλογή του σε άλλη θέση στελεχών της εκπαίδευσης.
 1. Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Ε.Κ.Φ.Ε. με πρόβλεψη για κονδύλι που να αφορά αναλώσιμα, επισκευή οργάνων κτλ (Ενεργοποίηση του Κώδικα Εσόδων – Εξόδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων - απόφαση με αρ. πρωτ. 2/49432/26-9-2005 του ΓΛΚ στον ειδικό φορέα 193 «Λοιπές υπηρεσίες εκπαίδευσης»).
 2. Στελέχωση τόσο της Κεντρικής Διοίκησης (Γραφείο Εργαστηρίων) όσο και των Ε.Κ.Φ.Ε. από εξειδικευμένο προσωπικό με τα απαιτούμενα προσόντα.
 3. Καταβολή εντός του οικονομικού έτους των μετακινήσεων υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. που αφορούν σε σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

 

                      Η Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας                   

 

Ε. Τσιτοπούλου - Χριστοδουλίδη, Φυσικός                           Κ. Καμπούρης, Φυσικός MSc

Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω                                         Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Χαλανδρίου

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com