Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Ημερίδα ελληνικής αστρονομικής εταιρείας σε συνεργασία με ΠΑΝΕΚΦΕ 2009

Ημερίδα ελληνικής αστρονομικής εταιρείας σε συνεργασία με ΠΑΝΕΚΦΕ 2009

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία (Ελ.Ασ.Ετ.), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ, θα πραγματοποιήσουν   ειδική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο Αριστοτέλης, στα πλαίσια του 9ου Πανελληνίου Αστρονομικού Συνεδρίου της Ελ.Ασ.Ετ.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες στοχευμένες σε θέματα που διδάσκονται στο σχολείο (πχ. Ήλιος, αστρική εξέλιξη, εξέλιξη γαλαξιών, σχετικότητα, φωτορρύπανση, διαστημικά σκουπίδια, κ.α.) εμπλουτισμένες όμως με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, και με προσπάθεια σύνδεσής τους με την καθημερινή πρακτική του σχολείου. Θα μοιραστεί σχετικό ηλεκτρονικό υλικό. Κατά την ημερίδα θα οργανωθεί συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στην διδασκαλία του μαθήματος στα σχολεία, καθώς και τους τρόπους αναβάθμισής του. Μετά το πέρας της ημερίδος θα ακολουθήσει βραδυά παρατήρησης στο Γεροσταθοπούλειο Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πάλι με συγκεκριμένες προτάσεις. Τέλος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση: http://www.helas.gr/conf/2009/

Η ημερομηνία υποβολής εργασιών ( περίληψη) από υπευθύνους ΕΚΦΕ ή εκπαιδευτικούς, στα ανωτέρω θέματα της ημερίδας, γίνεται ηλεκτρονικά στην ανωτέρω διεύθυνση, μέχρι 30 Ιουνίου 2009. Παρακαλούμε να υποβάλλετε την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης με τα πλήρη δικά σας στοιχεία καθώς και του ΕΚΦΕ ή του σχολείου σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dh@physics.uoc.gr (υπόψη κ.Δέσποινας Χατζηδημητρίου), με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση panekfe@yahoo.gr , ώστε να προβούμε στις δέουσες ενέργειες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ελ.Ασ.Ετ. για το Διεθνές έτος Αστρονομίας 2009 βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.helas.gr/events/iya2009_final.pdf.

Από το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.