Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Ενημερωτικό δελτίο – Δραστηριότητες ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ

Ενημερωτικό δελτίο – Δραστηριότητες ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ

Ομότεχνοι υπεύθυνοι ΕΚΦΕ και μέλη ΠΑΝΕΚΦΕ

Μια και καιρό έχουμε να τα πούμε:

– Το ΔΣ υπέβαλε προς τον Οργανισμό Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) του ΥΠΕΠΘ, στις 23-9-2005, συγκροτημένη πρόταση για την υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης-πιστοποίησης υπευθύνων ΕΚΦΕ στο πλαίσιο της Δράσης 2.1.1δ του ΕΠΕΑΚ Γ΄ ΚΠΣ. Μετά από τις ‘’απαραίτητες’’ διαβουλεύσεις ενός σχεδόν μήνα και συνάντηση του Προέδρου με την Πρόεδρο του Οργανισμού, η πρότασή μας πέρασε. Αναμένουμε τις περαιτέρω προσεχείς ενέργειες υλοποίησης από τον ΟΕΠΕΚ.

– Το ΔΣ υπέβαλε προς τη ΔΙΕΦΕΣ/ ΥΠΕΠΘ και τη ΔΣΕΠΕΔ/ ΥΠΕΠΘ, στις 26-9-2005, αίτημα για τη διεξαγωγή 3μερης ενημερωτικής-επιμορφωτικής συνάντησης των υπεύθυνων ΕΚΦΕ με ευθύνη και έξοδα της υπηρεσίας και με συνδιοργανωτή το Σωματείο μας, με σκοπό «την ενημέρωση των υπεύθυνων ΕΚΦΕ στη λειτουργία και χρήση των νέων οργάνων και συσκευών που θα παραληφθούν όσο και την επικαιροποίηση και διεύρυνση των γνώσεών τους σε όργανα και συσκευές που από παλαιότερα έχουν παραληφθεί». Η συνάντηση αυτή πιθανόν θα διοργανωθεί πριν από το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς.

– Το ΔΣ υπέβαλε προς την Υπουργό Παιδείας, στις 8-11-2005, υπόμνημα σχετικό με τη μη πρόβλεψη στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την ‘’Επιλογή Στελεχών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης’’ της μοριοδότησης της άσκησης καθηκόντων υπεύθυνου ΕΚΦΕ. Υποστηρίζουμε ότι «είναι σκόπιμο και αξίζει στα μοριοδοτούμενα προσόντα να προστεθεί και η άσκηση καθηκόντων υπευθύνου ΕΚΦΕ, όπως προέβλεπε για τις παραπάνω θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης το Π.Δ. 25/2002 στα άρθρα 10, 14 και 17 §3 εδάφιο ε), αντιστοίχως».

-Το ΔΣ υπέβαλε προς το ΚΕΕ, στις 15-11-2005, πρόταση για την αποτύπωση, με επί τόπου επισκέψεις, των υλικών και ανθρώπινων πόρων των ΕΚΦΕ με στόχο, μεταξύ άλλων, την ποιοτική αναβάθμιση των ΕΚΦΕ ως προς την υλικοτεχνική τους υποδομή. Μετά από συνάντηση του Προέδρου και σχετική συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΚΕΕ, η πρότασή μας έγινε αποδεκτή.

-Το ΔΣ υπέβαλε προς τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στις 20-12-2005, αίτημα «να συμπεριληφθούν στους επιμορφούμενους της Α΄ φάσης και οι υπεύθυνοι των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών» στο πλαίσιο της προς υλοποίηση Πράξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ‘’Επιμόρφωση Στελεχών της Δευτεροβάθμίας Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικών στο Δ.Ε.Π.Π.Σ., τα Α.Π.Σ. και το νέο διδακτικό υλικό του Γυμνασίου’’.

– Συμπληρωματικά, στη φετινή απόφαση του ΥΠΕΠΘ για τη συμμετοχή στο (ήδη πραγματοποιηθέν) 15ο Σεμινάριο Διδακτικής της Χημείας συμπεριλαμβάνονται για μετακίνηση εκτός έδρας και οι υπεύθυνοι ΕΚΦΕ, μετά την περσινή επιστολή-παρέμβαση του ΔΣ Σωματείου προς τη διοργανώτρια ΕΕΧ.

-Τέλος, από τον προσεχή Ιανουάριο θα ‘’ανεβεί’’ ο ιστότοπος του Σωματείου για πιο άμεση ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και όχι μόνο…

Αυτά προς το παρόν.

Με ευχές για τις ερχόμενες γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και με επιτυχίες το νέο έτος 2006.  

Το Δ.Σ. ΠΑΝΕΚΦΕ

Συνημμένα αρχεία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.