ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15122 Μαρούσι

Διεύθυνση Υπηρεσιακής Κατάστασης και Εξέλιξης Εκπαιδευτικού
Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τμήμα Γ’
Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Διεύθυνση σπουδών προγραμμάτων και οργάνωσης Δ/θμιας εκπαίδευσης
Τμήμα Α’
Σπουδών και εφαρμογής προγραμμάτων

Κέρκυρα, 15/1/2020

Αρ. Πρωτ.: 642

Αγαπητοί Κύριοι,

πληροφορηθήκαμε από Υπεύθυνους Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), μέλη του σωματείου μας, ότι στην προσπάθειά τους να εγγραφούν ως επιμορφούμενοι στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Β2 (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis/home) η αίτησή τους δεν έγινε δεκτή διότι δεν εκτελούν διδακτικό έργο.

Αυτό όμως δεν ισχύει αφού σύμφωνα με το νόμο 222076/ΓΔ4 φύλλο της κυβέρνησης 5934 / 31-12-2018 οι Υπεύθυνοι Ε.Κ.Φ.Ε εκτελούν και διδακτικό έργο για το οποίο και μοριοδοτούνται. Το σωματείο μας βέβαια έχει επανειλημμένως εκφράσει την άποψη ότι τα Ε.Κ.Φ.Ε. εκτελούν πρωτίστως διδακτικό-επιμορφωτικό έργο και δευτερευόντως διοικητικό.

Γι αυτό σας παρακαλούμε όπως εφαρμόζοντας το νόμο, να αλλάξετε την πλατφόρμα ώστε να δέχεται και τους Υπεύθυνους Ε.Κ.Φ.Ε.

Τέλος θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός των Υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε. αποτελεί μια αναξιοκρατική και αντιδεοντολογική τακτική, αφού με αυτό τον τρόπο αφαιρείται η δυνατότητα αύξησης των προσόντων τους, και αυτό γιατί κατέχουν μία θέση της εκπαίδευσης, την οποία κατάκτησαν με κρίση, λόγω υψηλών προσόντων.

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Πάνος Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κέρκυρας

Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Τσακίρη
Φυσικός DEA
Υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου

 

Σχετικά αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com