Αθήνα, 03/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 έγινε η προγραμματισμένη βράβευση των Ολυμπιακών Μαθητικών Ομάδων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Προκόπη Παυλόπουλο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο.

Ανάμεσα στις ομάδες που βραβεύθηκαν ήταν για πρώτη φορά μαθητές που συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO). Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι μαθητές Αντώνης Κωνσταντίνος Κριεζής, Νικόλας Σταθάς και Ευστράτιος Τσακαλίδη του ΓΕΛ Κολεγίου Αθηνών καθώς και οι Δημήτριος Αποστολίδης, Απόστολος Αργυρός και Δημήτρης Γαβρίδης του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετείχαν στην 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 που διεξήχθη από 7 έως 14 Μαΐου 2016 στο Τάρτου και Ταλίν της Εσθονίας. Περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνική συμμετοχή στο EUSO 2016 υπάρχουν στο σύνδεσμο https://panekfe.gr/euso/press/419-euso2016-apologismos-ellinikis-simmetoxis-deltio-typou.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους γονείς των μαθητών, συμμετείχαν ο Βασίλης Γαργανουράκης, επικεφαλής της αποστολής του EUSO 2016 και Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ, ο Χρήστος Παπανικολάου, μέντορας Φυσικής, ο Αναστάσιος Βαφειάδης, μέντορας Χημείας και ο Δημήτρης Νοταράς, μέντορας Βιολογίας και επίτιμο μέλος της ΠΑΝΕΚΦΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απόδοση συγχαρητηρίων του ΠτΔ προς όλους τους επικεφαλής των ομάδων. Στην ομιλία του προς τους μαθητές που ακολούθησε, ο ΠτΔ υπογράμμισε την ανάγκη υπεράσπισης της Αριστείας και την ανάδειξή της σε βασική αρχή του τόπου μας. Επιπλέον, εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σε ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας. Στη συνέχεια ο ΠτΔ βράβευσε ατομικά τους μαθητές προσφέροντάς τους αναμνηστικό δώρο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης υπήρξε χρόνος για κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ΠτΔ με μαθητές και συνοδούς σε συνδυασμό με  αναμνηστικές φωτογραφίες. Παρακάτω υπάρχουν σύνδεσμοι με φωτογραφίες, βίντεο και αναφορές στον τύπο από την εκδήλωση.

Από τη θέση του προέδρου της ΠΑΝΕΚΦΕ και του επικεφαλής της αποστολής EUSO 2016, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν το αίτημά μας να συμπεριληφθεί ο διαγωνισμός EUSO στους προς βράβευση από τον ΠτΔ διαγωνισμούς καθώς και τους συνεργάτες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο το διάστημα προγραμματισμού της εκδήλωσης. Τέλος και σημαντικότερο, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη του σωματείου μας, τακτικά και επίτιμα, καθώς και όλους όσους εμπνεύστηκαν, τολμήσαν και εργάστηκαν σκληρά για να καθιερωθεί ο EUSO ένας από τους κορυφαίους μαθητικούς διαγωνισμούς της χώρας μας!

Επί τη ευκαιρία, σας υπενθυμίζω ότι την Κυριακή 7 Μάϊου 2017, αναχωρεί η Ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στη φετινή 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών 2017 (15th European Union Science Olympiad - EUSO 2017) που θα διεξαχθεί από 7 έως 14 Μαΐου 2017 στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να γυρίσουμε με όσο λαμπρότερα μετάλλια γίνεται!

Ο Επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής EUSO 2016

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Πρόεδρος ΔΣ ΠΑΝΕΚΦΕ
Υπεύθυνος 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com