Οι Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση... Γνωστικό αντικείμενο που πρέπει να συνοδεύεται με πρακτική εφαρμογή και  εργαστήριο, με διερεύνηση και συνεργασία, να συνδέεται με τηνκαθημερινότητα και, τελικά, να είναι ελκυστικό στα μάτια των μαθητών μας.

Μ’ αυτά στο μυαλό μας διοργανώσαμε και φέτος για έκτη συνεχήχρονιά την γιορτή των Φυσικών Επιστημών, το Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14 Απριλίου. Συμμετείχαν 26 σχολικές μονάδες του νομού Χανίων, οι μαθητικές ομάδες των οποίων έδειξαν στο κοινό πειραματικές δραστηριότητες, κατασκευές αλλά και εργασίες τους. Παράλληλα, θα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα CreateSkills, μια συνεργασία της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης με το ΕΚΦΕ Χανίων. Τέλος, στο απογευματινό μέρος των εκδηλώσεων, επικεντρωθήκαμε σε ιστορικά επιστημονικά μονοπάτια, αλλά και στην διδασκαλία της Φυσικής στο σχολείο.

Ειδικότερα:

Στην γιορτή μας τα παιδιά είχαν τον κύριο ρόλο. Μας υπενθύμισαν ότι οι Φυσικές Επιστήμες είναι τόσα όμορφα πράγματα, εκτός από ...εξετάσεις και ασκήσεις! 

Νίκος Αναστασάκης, Φυσικός

Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Χανίων