Με μεγάλη επιτυχία και συγκινητική προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, η εκδήλωση 'Lesvos STEM Festival' στο ισόγειο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου.

Το STEM αποτελεί προσέγγιση στην εκπαίδευση που σχεδιάζεται στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών και είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος. Το STEM μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ένα νέος «μετά-επιστημονικός κλάδος».

Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του ΕΚΦΕ Λέσβου (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) στη διοργάνωση της οποίας συμμετείχε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα.

Οι μικροί μαθητές από έξι (6) Δημοτικά Σχολεία του νησιού τα οποία και βραβεύθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εργασίες- πειράματα, αναφορικά με τις Θετικές Επιστήμες, που εμπνεύστηκαν και εκπόνησαν με μεγάλο ζήλο και υπευθυνότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά ασχολήθηκαν:
1. Ηλεκτρογεννήτρια
2. Ηλεκτροκινητήρας
3. Δίσκος του Νεύτωνα
4. Στατικός Ηλεκτρισμός
5. Μάζα του αέρα
6. Υγρασία του αέρα

Στη συνέχεια, οι ομάδες μαθητών του κάθε Δημοτικού Σχολείου βραβεύθηκαν με Arduino Educational Kits, μία χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν Παλαιά Βιβλία Φυσικών Επιστημών, από την προσωπική συλλογή του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου, κ. Καπιωτά Μιχαήλ, ο οποίος  ευχαριστεί την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου για την πολύτιμη συνεισφορά και στήριξη αλά και   όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

 

 

Γιώργος Ρούγγος

Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Λέσβου

 

 

 

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com