Το συννεφιασμένο πρωινό την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 στη Πλατεία Δημαρχείου ξεκίνησε στις 10.00 με μια ασυνήθιστη κινητικότητα,  προμήνυε την επακολουθούμενη δράση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Χαλκιδικής συναντήθηκαν στη Γιορτή των Φυσικών Επιστημών που οργάνωσε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους.

Για πρώτη φορά επιχειρήθηκε το πείραμα να βγει από τη σχολική αίθουσα, να εκτελεστεί και να ερμηνευτεί από τους ίδιους τους μαθητές, σε ανοιχτό χώρο με αμεσότητα και απλότητα, σε ατμόσφαιρα χαράς επικοινωνίας και δημιουργίας με δράση, χαμόγελα, χειροκροτήματα, ενθουσιασμό, μαγεία ! 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές και θεατές, στους εμψυχωτές και τους υποστηριχτές που αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή:

Ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο η πρόσκληση του Ε.Κ.Φ.Ε. να δυναμώσει, να εμπλουτισθεί και να υποστηριχθεί από ακόμη περισσότερα σχολεία και να αποτελέσει ένα νέο επιμορφωτικό κοινωνικό-πολιτιστικό θεσμό.                                                                                                                             

Η Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Χαλκιδικής
Μαρία  Θεολόγου

Φωτογραφίες από την εκδήλωση