Για 7η συνεχόμενη χρονιά και φέτος πραγματοποιήθηκε η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» την  Πέμπτη 03-05-2018 στην Έδεσσα, στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών, την Πέμπτη 10-05-2018 στα Γιαννιτσά, στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και την Παρασκευή 18-05-3018 στην Αριδαία, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Στις εκδηλώσεις αυτές που αποτελούν γιορτή των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, έργα Ρομποτικής αλλά και κατασκευές που δημιούργησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας και σε μαθήματα Ειδικότητας του Επαγγελματικού Λυκείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα αλλά και τη μαγεία και την ομορφιά των Φυσικών Επιστημών.

Το πείραμα αποτελεί το κατ’ εξοχήν παιδαγωγικό εργαλείο και την τεχνική για την κατάκτηση της γνώσης των Φυσικών Επιστημών. Οι εκθέσεις αποτελούν το μέσο για τη διάχυση της γνώσης που παράγεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από άξιους εκπαιδευτικούς κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των μαθητών. Παράλληλα επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της μαθητικής κοινότητας όλων των βαθμίδων.

Εκθέτες ήταν οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και επισκέπτες ήταν εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, πλήθος κόσμου, γονείς, διερχόμενοι και προσκεκλημένοι.

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τον Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα.

 Στην Έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το: 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 7o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, Γυμνάσιο Πετριάς « Χρίστος Στουγιαννίδης – Λίλης», Γυμνάσιο Σκύδρας, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας και 1ο Ε.Κ. Έδεσσας.

Στην Έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το: Δημοτικό Σχολείο Αμπελιών, 5ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, 1o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 3o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Αραβησσού, Γυμνάσιο Καλής, Γυμνάσιο Ν. Μυλότοπου, Γυμνάσιο Πέλλας, 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, ΓΕΛ  Αξού και το ΕΚ Γιαννιτσών.

Στην Έκθεση της Αριδαίας συμμετείχε το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας και συνέβαλε στην άρτια οργάνωση και πραγματοποίηση της Έκθεσης.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Έδεσσας, τον Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Γιαννιτσών καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων: ΕΠΑΛ Έδεσσας, Εργαστηριακού Κέντρου Έδεσσας, 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, Εργαστηριακού Κέντρου Γιαννιτσών, του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και 1ου Γυμνασίου Αριδαίας για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση των τριών Εκθέσεων.

Ευχαριστούμε    και συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρουσίαση των πειραμάτων και των κατασκευών τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν για την έκθεση, τους γονείς και τους πολίτες που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό  και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό κλίμα που επικρατούσε. 

Η Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Πέλλας

Βυρώζη Βασιλική

Φωτογραφία από την εκδήλωση

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com