Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Lesvos STEM Festival 2018 με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη STEM εκπαίδευση και με τη διερεύνηση καινοτόμων δράσεων στις Φυσικές επιστήμες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 10 σχολεία της Λέσβου και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τμήμα Θάλασσας παρουσίασαν  τις εργαστηριακές τους δραστηριότητες, σχετικά με τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, τα Μαθηματικά, τη Ρομποτική, την Τεχνολογία, την Αστρονομία κ.α.

Το Ε.Κ.Φ.Ε Λέσβου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις τρεις καλύτερες εργασίες του Lesvos STEM Festival 2018 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης:

 1. Οικολογικό ρομπότ περισυλλογής καρπών

  Από τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης:

  Μαρμαρινός Βασίλειος, Κορδογιάννη Παναγιώτα, Κορδογιάννης Ραφαήλ.

 2. Έργα Τεχνολογίας

  Από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης:

  Σιάτρας Μιχαήλ, Γκαγκαδέλλης Δημήτρης, Τσιτσάνος Παναγιώτης, Κουρασαντζής Ευστράτιος, Κλεάνθης Δημήτρης, Καρέκος Γιώργος, Αλωνεύτης Νίκος, Βαλιάκος Χρήστος.

 3. Συναρμολόγηση και προγραμματισμός ρομπότ

  Από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης:

  Βαλσάμη Βασιλική-Ταξιαρχούλα, Καλμούκος Ταξιάρχης-Ευστράτιος, Κωλέτσης Παναγιώτης, Ψαρράς Παναγιώτης.

Τα βραβεία είναι τρία καλοκαιρινά μαθήματα από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τις τριμελείς ομάδες των σχολείων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με πληρωμένα τα έξοδα διαμονής και συμμετοχής στα σεμινάρια και με μόνη επιβάρυνση τις μετακινήσεις από και προς τη Μυτιλήνη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Καραντανέλλη Μαρία, Δρ. Κλωνάρη Αικατερίνη και Δρ. Τράγου Ελίνα για τη συμμετοχή τους και την αξιολόγησης των εργασιών και φυσικά το ΚΠΕ Ευεργέτουλα για την υποστήριξη που μας παρείχε.

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Λέσβου

Ρούγγος Γιώργος

http://ekfe.les.sch.gr/

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com