Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λέσβου και σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04, με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το  Scientix Greece, διοργανώνει το «Lesvos STEM Festival 2018» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2018 στη Μυτιλήνη. Το Lesvos STEM Festival 2018 στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη STEM εκπαίδευση και με τη διερεύνηση καινοτόμων δράσεων στις Φυσικές επιστήμες. Οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται να καταθέσουν τις εργαστηριακές τους δραστηριότητες, σχετικά με τη Φυσική, τη Χημεία, τη Βιολογία, τη Ρομποτική, την Τεχνολογία, την Αστρονομία, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε χώρο που θα οριστεί από τους διοργανωτές.

Υποβολή των εργασιών:
Οι εκπαιδευτικοί είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν περισσότερες από μία καταχωρήσεις και μπορούν να το κάνουν έως τις 5 Μαΐου 2018, στη φόρμα:

https://goo.gl/forms/5SYxuAdbeWfQqsq72

Υπηρεσία υποστήριξης:

Για ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επικοινωνούν με το ΕΚΦΕ Λέσβου που μπορεί να τους βοηθήσει σε οποιαδήποτε πρόβλημα.

Email:

Tel: 2251048260

 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας εκπ/σης Ν. Λέσβου.

Στόχοι
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα STEM αντικείμενα, να δημιουργήσουν πειραματικές διατάξεις και να αναπτύξουν παιδαγωγικές μεθοδολογίες που αυξάνουν την κατανόηση των STEM φαινομένων. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστικότητα, τη διαθεματικότητα και στην πολυεπιστημονική προσέγγιση της εργασίας. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και ο βαθμός με τον οποίο μπορούν οι εργασίες αυτές να χρησιμοποιηθούν από άλλους εκπαιδευτικούς.

Απαιτήσεις
Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταχωρήσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας που είναι διαθέσιμη και περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και λεπτομέρειες για την εργασία:

https://goo.gl/forms/5SYxuAdbeWfQqsq72

Τίτλος της εργασίας

Σχολείο

Τάξη

Τριμελής ομάδα μαθητών

Υπεύθυνος καθηγητής

Στόχοι

Περιγραφή

Αξιολόγηση

Μετά την παρουσίαση των εργασιών κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όλες οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από ομάδα κριτών με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Κριτήρια αξιολόγησης

  1. Αντίκτυπος των ενεργειών των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  2. Σαφήνεια ιδεών και συμπερασμάτων.
  3. Η βιωσιμότητα των προτεινόμενων δράσεων και μεθοδολογιών.
  4. Αποτελεσματική επικοινωνία του έργου και των αποτελεσμάτων του.
  5. Η παρουσίαση των εργασιών, της αισθητικής, της διάταξης, του σχεδιασμού και της καλής χρήσης της τεχνολογίας.
  6. Η πρωτοτυπία, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η διδακτική προσέγγιση.

Βραβεία

Οι τρεις καλύτερες εργασίες θα βραβευτούν με:

Καλοκαιρινά μαθήματα για τις ομάδες των μαθητών από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) http://eef.gr/

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com