Σας ενημερώνουμε ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνει τον «2ο Πειραματικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών» για μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της αρμοδιότητάς του. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου 2018, 9.00-13.00, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν έως δύο τριμελείς ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης από κάθε Γυμνάσιο αρμοδιότητας του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Ο Διαγωνισμός θα αφορά αποκλειστικά πειραματικές / εργαστηριακές δεξιότητες, που θα αναφέρονται σε εργαστηριακές ασκήσεις της Γ΄ Γυμνασίου. Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Έπαινοι θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και τα σχολεία θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις των δικών τους μαθητών μόνον.

Για την αρτιότερη οργάνωση  του διαγωνισμού, παρακαλούμε να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: μέχρι τις  2 Μαΐου 2018:

α) τα ονοματεπώνυμα των τριών μαθητών/-τριών της κάθε ομάδας του σχολείου σας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό,

β) τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα των υπευθύνων καθηγητών που θα τους εκπαιδεύσουν

γ) τα ονοματεπώνυμα και την ειδικότητα του/των συνοδού/-ών καθηγητή/-τών και

δ) οι Υπεύθυνοι ΣΕΦΕ να φροντίσουν για την σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των διαγωνιζομένων.

Οι διευθυντές των Σχολικών Μονάδων παρακαλούνται να φροντίσουν ώστε οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ04, ΠΕ12.08 και ΠΕ12.10 να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του παρόντος ενυπογράφως.

Η Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω

Ευγενία Τσιτοπούλου-Χριστοδουλίδη

Ο Δ/ντής Εκπ/σης της Γ΄Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας

Αθανάσιος Αλεξόπουλος          

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com