Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας στον υπαίθριο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Γιαννιτσών, με σχολεία της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης την Τετάρτη 26 Απριλίου και στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών στην Έδεσσα την Πέμπτη 27 Απριλίου με σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας και Σκύδρας.

Μέσα σ’ ένα δημιουργικό και ευχάριστο κλίμα οι μαθητές από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια υποστηριζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους παρουσίαζαν πρωτότυπα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας στους επισκέπτες και παράλληλα εξέθεταν τις τεχνολογικές τους κατασκευές που δημιούργησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας αλλά και σε μαθήματα Ειδικότητας του Επαγγελματικού Λυκείου κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ζωντάνια, χαρά, ενθουσιασμός και ευφορία επικρατούσε τόσο στους εκθέτες μαθητές και μαθήτριες όσο και στους επισκέπτες που παρακολουθούσαν από τους μικρούς ερευνητές επιστήμονες τα επιτεύγματά τους. Υπήρχε αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών όλων των βαθμίδων έτσι ώστε οι μικρότεροι μαθητές να ενημερώνονται για τα επιτεύγματα των μαθητών των άλλων βαθμίδων αλλά και το αντίστροφο.

Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη διάχυση της γνώσης που παράγεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη διάρκεια των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και στο ευρύ κοινό της πόλης. Οι επισκέπτες δεν φάνηκαν να εμποδίζονται από την αθρόα προσέλευση του κοινού προκειμένου να παρακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα πειράματα των Φυσικών Επιστημών και να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές στην εκτέλεση των πειραμάτων και τις διαδραστικές κατασκευές της Τεχνολογίας.

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τους Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τον Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα.

Στην Έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Αμπελιών, Δημοτικό Σχολείο Αξού, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, 1o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 3o Γυμνάσιο Γιαννιτσών, 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Καλής, ΓΕΛ  Αξού και το ΓΕΛ Κρύας Βρύσης.

Στην Έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, 9o Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Δημοτικό Σχολείο Μαυροβουνίου Δ. Σκύδρας, 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας, Γυμνάσιο Πετριάς
 «Χρίστος Στουγιαννίδης – Λίλης», Γυμνάσιο Σκύδρας, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας και 1ο Ε.Κ. Έδεσσας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. καθώς και τους Διευθυντές του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών όσον αφορά την εκδήλωση στα Γιαννιτσά για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της έκθεσης στα Γιαννιτσά.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Έδεσσας και τους Διευθυντές των σχολείων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας και του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας όσον αφορά την εκδήλωση στην Έδεσσα για τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της έκθεσης στην Έδεσσα.

Ευχαριστούμε    και συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην παρουσίαση των πειραμάτων και των κατασκευών τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν για την έκθεση, τους γονείς και τους πολίτες που επισκέφθηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό  και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό κλίμα που επικρατούσε. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κος Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας δια του εκπροσώπου του κου Καραϊσκάκη Δημητρίου, η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Τάρη Ελισάβετ, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κα Ανθούλα Βάσσου και ο Αστυνομικός Διευθυντής της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας κος Θεολόγος Τσακίρης.

Η Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Πέλλας

Βυρώζη Βασιλική

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com