Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στο χώρο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (δίπλα στο Δημαρχείο), πραγματοποιήθηκε (για τέταρτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.

Επίσης, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε (για πέμπτη συνεχή χρονιά) η «Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» για τα Σχολεία της περιοχής Έδεσσας και Αλμωπίας.

Οι εκθέσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Σχολικούς Σύμβουλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Πέλλας.

Στην έκθεση των Γιαννιτσών συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  1ο, 10ο Δημοτικά Σχολεία Γιαννιτσών, τα Δημοτικά Σχολεία Αμπελιών και Αχλαδοχωρίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, το 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, τα 1ο, 3ο, 4ο Γυμνάσια Γιαννιτσών, το Γυμνάσιο Ν. Μυλοτόπου, το Γυμνάσιο Αραβησσού και το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Στην έκθεση της Έδεσσας συμμετείχαν με παρουσιάσεις μαθητών και μαθητριών τους τα εξής Σχολεία:  3ο, 7ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας, τα 1ο, 2ο Γυμνάσια Έδεσσας, τα Γυμνάσια Προμάχων και Σκύδρας, δύο τομείς του Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Έδεσσας και το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών.

Στην έκθεση της Έδεσσας δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.E.Ε.Ε.Κ.) Έδεσσας να παρουσιάσουν διάφορα προϊόντα (ζαχαροπλαστικής, ανθοκομίας, κηροπλαστικής, κ.ά.) που παρασκεύασαν στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποίησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στους χώρους των εκθέσεων επικρατούσε ζωντάνια, κέφι και παιδικός ενθουσιασμός. Υπήρχε ατμόσφαιρα πανηγυριού! Τα παιδιά αισθάνονταν «μικροί επιστήμονες» καθώς πραγματοποιούσαν πειράματα Φυσικών Επιστημών ή παρουσίαζαν τις τεχνολογικές κατασκευές τους· ένιωθαν δάσκαλοι όταν εξηγούσαν σε μαθητές και επισκέπτες  τις αρχές που διέπουν το πείραμα ή τη λειτουργία της κατασκευής τους· συνεργάζονταν, αστειεύονταν, χειροκροτούσαν και χειροκροτούνταν, ήταν γεμάτα ικανοποίηση, χαίρονταν.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πέλλας, τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας και τον Δήμο Έδεσσας για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των εκθέσεων.

Ακόμη ευχαριστούμε τον καθηγητή του τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιαννακουδάκη Παναγιώτη ο οποίος τίμησε την εκδήλωση των Γιαννιτσών με την συμμετοχή του.

Επίσης, ευχαριστούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με παρουσίαση στις εκθέσεις, καθώς και τους μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες  που επισκέφτηκαν τις εκθέσεις και βίωσαν το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε.

Ο Δ/ντής Δ.Ε. Πέλλας,
Δρ. Κούγκας Κωνσταντίνος
Χημικός 

Για περισσότερες φωτογραφίες από την τέταρτη  Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας στα Γιαννιτσά (Πέμπτη, 14-4-2016)  κάντε κλικ στο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/plz5psz9z6x5827/AAAYo54-9jKr6tSxuJyiygxxa?oref=e

Για περισσότερες φωτογραφίες από την  πέμπτη Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών & Τεχνολογίας στην Έδεσσα (Πέμπτη, 21-4-2016)  κάντε κλικ στο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/dbpzanajocskjvk/AADCJ6Ju3mqpsJiNxvJVtFTaa?oref=e&n=315150547

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com