ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 2016

Στις 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε για τρίτη χρονιά το «γιορτάζοντας» συμμετείχαν 28 σχολικές μονάδες (16 Γυμνάσια 5 ΓΕΛ και 7 Δημοτικά) 313 μαθητές και 63 Υπεύθυνοι συνάδελφοι.

Το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών του ΓΕΛ Ακρωτηρίου από τις 10.00 έως 14.00 παρουσίασαν τις πειραματικές διατάξεις τους και εκτέλεσαν  εντυπωσιακά (πάνω από 70) πειράματα  στο κοινό. Έγινε το αδιαχώρητο με τους μικρούς μας «επιστήμονες» να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι μικροί πειραματιστές εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με την πληρότητα των εκτελέσεων και εξηγήσεων που πρόθυμα έδιναν.

Το απόγευμα στην αίθουσα του Αρσεναλιού (ΚΑΜ) έγινε η απονομή των ΕΠΑΙΝΩΝ και ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ συμμετοχής σε όλους και επακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Dr Μ.Δανέζη  με θέμα «Γιατί το Μεγάλο Μπαμ δεν ήταν η αρχή του Σύμπαντος».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τις δράσεις αυτές το ΕΚΦΕ έκανε ένα ακόμα «άνοιγμα» στην Χανιώτικη κοινωνία και έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας να πλησιάσουν  να αντιληφθούν ακόμα καλύτερα  τις φυσικές επιστήμες, να συνεργαστούν και να νοιώσουν σαν μικροί επιστήμονες….

Συνημμένα θα βρείτε τα πειράματα που έγιναν… περισσότερα στην ιστοσελίδα μας http://ekfe.chan.sch.gr/activities/activities.html.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ
Δ. Μαρκογιαννάκης

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com