Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές, γονείς και φίλοι,

Φέτος για τρίτη χρονιά, το ΕΚΦΕ Χανίων διοργανώνει το «ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ Φ.Ε. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ», μια μέρα αφιερωμένη στις Φυσικές Επιστήμες. Συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας αυτή δεν μπορούσαν να μην είναι τοπικοί φορείς καθώς και οι επιστημονικοί σύλλογοι, των Φυσικών και Χημικών της Πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις μας συμπίπτουν με τα 30 χρόνια από την δημιουργία του «Εργαστηρίου Φυσικής - Χημείας» στα Χανιά (1986), μια πρώτη μορφή του, πανελλήνιου σήμερα, θεσμού των «Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών». Είμαστε περήφανοι ως κλάδος για την συμμετοχή μας στην δημιουργία των ΕΚΦΕ (1996) αλλά και γενικότερα για την προσφορά μας στην πειραματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Την ημέρα αυτή, το Σάββατο 19 Μαρτίου το πρωί, μαθητές και μαθήτριες του Νομού μας (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) θα παρουσιάσουν στο κοινό, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ. Σαν μικροί επιστήμονες, θα διδάξουν και θα διδαχθούν σε ένα «Πανηγύρι» των Φυσικών Επιστημών, συνδέοντας τις γνώσεις τους με το «κάνω» και αποδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την ομορφιά του πειραματισμού.

Το απόγευμα η σκυτάλη δίνεται σε Πανεπιστημιακό Δάσκαλο και συνεχίζουμε με ομιλίες και συζητήσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μάθετε, θα διασκεδάσετε και θα ευχαριστηθείτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μας, το αναλυτικό πρόγραμμα των οποίων είναι:

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (πρωί)

Από τις 10.00 έως τις 14.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΈΛ Ακρωτηρίου, οι μαθητές

  • των Γυμνασίων: 1ου , 2ου , 6ου, 7ου, Μουσικού Χανίων, Κολυμβαρίου, Βάμου, 1ου Ελ,Βενιζέλου, Παλαιόχωρας, Βρυσσών, Βουκολιών, Πλατανιά, Αλικιανού, Κουνουπιδιανών, Θεοδωρόπουλου, Ν. Κυδωνιάς
  • των Λυκείων: Παλαιόχωρας, Βάμου, Σούδας, Βουκολιών, Θεοδωρόπουλου
  • και των Δημοτικών: 10ου , 16ου , Πλατάνου, 2ου Κισάμου, 1ου Κουνουπιδιανών, Μαυρομματάκη, Θεοδωρόπουλου

θα παρουσιάζουν πειράματα Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας και Βιολογίας στους συμμαθητές τους, αλλά και στο κοινό των Χανίων.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (απόγευμα)

Στις 19.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ)

  • απονομή αναμνηστικών επαίνων σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση,
  • ομιλία- συζήτηση με θέμα: «Το «Μεγάλο μπαμ» δεν ήταν η αρχή του Σύμπαντος»

από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών αστροφυσικό Dr Μάνο Δανέζη.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε όλες τις παραπάνω δράσεις μας, για να «γιορτάσουμε» μαζί τις Φυσικές Επιστήμες, να θαυμάσουμε τους «πειραματιστές» μαθητές μας (πιθανόν και επιστήμονες αύριο) και να στηρίξουμε ένα επιπλέον έργο των Καθηγητών και των Δασκάλων του Νομού μας.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Ανδρέα I. Κασσέτα, δάσκαλου και οραματιστή Φυσικού που πρόσφατα χάσαμε.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ
Δ. Μαρκογιαννάκης

Τηλέφωνα: 6945471978, 28210 28666, 28210 42000

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com