Για 13η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός πειραμάτων που αναφέρεται σε τριμελείς ομάδες μαθητών Γ’ Γυμνασίου με τίτλο:

«Παιχνίδια Φυσικών Επιστημών»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2015 ημέρα Σάββατο, στα εργαστήρια του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας συμμετείχαν τα σχολεία:

  1. 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
  2. 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
  3. 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
  4. 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας
  5. Γυμνάσιο Αργυράδων

Το πρώτο βραβείο το πήρε η ομάδα του 7ου Γυμνασίου που την αποτελούσαν οι μαθητές: Κορωνάκη Αγγελική, Πανδής Αντώνης και Πίτσας Στάθης.

Το δεύτερο βραβείο το πήρε η ομάδα του 5ου Γυμνασίου που την αποτελούσαν οι μαθητές: Κοντός Σπυρίδων, Προδρομίτη Γαρνέλη Μυρτώ και Χαντζηανδρέου Έμιλυ.

Το τρίτο βραβείο το πήρε η ομάδα του 4ου Γυμνασίου που την αποτελούσαν οι μαθητές: Ασπιώτη Θάλεια – Αθηνά, Βασιλάκης Σπυρίδων και Μαντζουρογιάννη Ασπασία.

Τα θέματα μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας: http://dide.ker.sch.gr/ekfe.

Ο Υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε Κέρκυρας
Μουρούζης Παναγιώτης

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com