Για 7η συνεχή χρονιά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, διοργανώνει Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν εργασίες τους που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, κ.ά. Συμμετέχουν 41 σχολεία του Ν. Καρδίτσας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 2 εκπαιδευτικοί φορείς.

Παράλληλα διοργανώνονται εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας.

Η εκδήλωση γίνεται σε τρεις διαφορετικές ημέρες:

- Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 στο ΕΚΦΕ Καρδίτσας δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν σε εργαστήριο ανάλυσης νερού, με εκπαιδευτές συναδέλφους τους, που έρχονται για το σκοπό αυτό από το Καρπενήσι.

- Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με διαγωνισμό εκτόξευσης πυραύλων από ομάδες μαθητών και πλαισιώνεται με μουσική από δύο μουσικά σύνολα του σχολείου που τη φιλοξενεί.

- Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στο Γυμνάσιο Μουζακίου γίνονται παρουσιάσεις πειραμάτων, κ.ά. από τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου. Και εκεί θα γίνει διαγωνισμός εκτόξευσης πυραύλων από ομάδες μαθητών και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική από μαθητικά μουσικά σχήματα.

Πληροφορίες σχετικές με τις εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες των παρελθόντων ετών, καθώς και τα βιβλία που γράφονται με τα πεπραγμένα της κάθε εκδήλωσης, υπάρχουν στον ιστότοπο του ΕΚΦΕ Καρδίτσας http://ekfe.kar.sch.gr. Αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και η αφίσα επισυνάπτονται.

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com