Το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου πραγματοποίησε δύο σεμινάρια με τίτλο «Διδάσκοντας με το διάστημα» στις 2/12 για εκπαιδευτικούς λυκείων και 4/12 για εκπαιδευτικούς γυμνασίων και ώρα 11:30 με 13:30 στο χώρο του 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου.

Στα σεμινάρια παρουσιάστηκε υλικό, που αποτελείται από φύλλα εργασίας, πειράματα και λογισμικά και είναι μέρος του υλικού που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο 2014 στο θερινό σχολείο για εκπαιδευτικούς της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (European Space Agency Summer Workshop for Teachers 2014) στο Noordwijk της Ολλανδίας που παρακολούθησε ο εισηγητής του σεμιναρίου και υπεύθυνος του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου κ. Βασίλης Γαργανουράκης. Περισσότερες πληροφορίες για το ESA Summer Workshop for Teachers 2014 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/ESA_Summer_Workshop_for_Teachers_2014.

Στα σεμινάρια συμμετείχαν συνολικά 40 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστήμων αλλά και άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη διαστημική τεχνολογία στη διδασκαλία τους (π.χ. Μαθηματικοί, Τεχνολόγοι). 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ζωντανή σύνδεση (μέσω skype) με τον τομέα ESA Education (http://www.esa.int/Education) στο Noordwijk της Ολλανδίας όπου παρουσιάστηκαν τα τελευταία εκπαιδευτικά προγράμματα και έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερες πληροφορίες, αρχεία, φωτογραφίες: http://2ekfe.ira.sch.gr/press/misc/269-2014-teach-with-space

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com