Οι παρουσιάσεις της διημερίδας, που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου (το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ε.Κ.Φ.Ε Λέσβου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ) με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας και αφόρα το Πόσιμο Νερό , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι αφορούν την ανάδειξη της   ποιότητας του πόσιμου νερού, διάμεσου απλών μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων-παρουσιάσεων.

Επίσης θα γίνει αναφορά σε καθημερινά μετρά και απλές πρακτικές, που πρέπει να λάβει ο κάθε καταναλωτής από τον μετρητή μέχρι τη βρύση κατανάλωσης, για να προστατέψει την ποιότητα του νερού που πίνει.

Επιπλέον θα υπάρξουν σχέδια εργασίας για το πώς μπορούμε να επιλέξουμε σαν θεματική ενότητα το «πόσιμο νερό» και να το προσεγγίσουμε μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής.

Θα γίνουν αναφορές-επεξηγήσεις σε ότι αφορά το εμφιαλωμένο νερό και στη προσπάθεια που γίνεται για την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου φυσικού αγαθού , που είναι το πόσιμο νερό.

Το έτος που διανύουμε είναι αφιερωμένο στο νερό και οι παγκόσμιες εξελίξεις που τρέχουν πρέπει να ευαισθητοποιήσουν εμάς και τα παιδιά μας, στην προστασία και διαφύλαξη της δημοσίας χρήσης του νερού.

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com