Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ με θέμα: «Διδακτική Φυσικών Επιστημών, Πειραματική Διδασκαλία - Αξιολόγηση, EUSO 2013-2014 Απολογισμός - Προοπτική», τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες στα σχολεία της Νήσου Λέσβου. Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών κ. Ζήση Αγγελίδη.

Ομιλητές ήταν ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Δ. Αϊβαλιώτης, που αναφέρθηκε στη 17ετή λειτουργία του τοπικού ΕΚΦΕ και τις δραστηριότητές που έχει αναπτύξει την περίοδο αυτή. Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΚΦΕ κ. Κ. Καμπούρης, όπου επισήμανε την σπουδαιότητα της πειραματικής διδασκαλίας των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία, την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των ΕΚΦΕ, τη σημαντικότητα του διαγωνισμού EUSO καθώς και εμπειρίες από αυτόν.

Επίσης, συμμετείχε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μαρία Καραντανέλλη, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πειραματικής διδασκαλίας στα σχολεία ως απαραίτητη προϋπόθεση για την άρτια και σωστή επιστημονικά σπουδή των φοιτητών στις σχολές των Θετικών Επιστημών.

Τέλος ο σύμβουλος της περιοχής μας κος Ζήσης Αγγελίδης ανέπτυξε τρόπους διδασκαλίας των μαθημάτων με τη βοήθεια των πειραμάτων και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συναδέλφων και των ομιλητών.

Ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ ΛΕΣΒΟΥ

Αϊβαλιώτης Δημήτριος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ:

http://www.youtube.com/watch?v=gdSQDWXNXMs

http://www.youtube.com/watch?v=obIpFp3KIUQ

http://www.youtube.com/watch?v=DEjJsuzlch4

http://www.youtube.com/watch?v=4zhpoYIE2f8

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com