Η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 2» (Science on Stage 2) και το Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, διοργανώνουν τους 5ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών.

Στους αγώνες θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών ή/και εργασίες εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, μπορούν να είναι: κατασκευές, πειράματα, καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική (video, cd-rom, λογισμικό), θεατρική παράσταση, προτάσεις για workshop και on-stage activities (παρουσιάσεις).  

Οι 5οι Πανελλήνιοι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2006 στο ισόγειο και στην αίθουσα τελετών του Κτιρίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου (Αθήνα), με ευθύνη της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος Science on Stage 2.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς εποπτευόμενους από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Π.Ι., Κ.Ε.Ε., Π.Ε.Κ., Ε.Κ.Φ.Ε. κ.τ.λ.). Στις ατομικές εργασίες υπεύθυνος, καθώς και ο εκπρόσωπος της ομάδας στις ομαδικές εργασίες, πρέπει να είναι εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ4. Οι εκπρόσωποι των ομαδικών εργασιών ορίζονται από τις ομάδες τους.

Στους 5ους Πανελλήνιους Αγώνες θα απονεμηθούν επτά (7) βραβεία, από τα οποία το 70% θα απονεμηθεί σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές που δεν είχαν βραβευτεί στις προηγούμενες τέσσερεις διοργανώσεις του 2000, του 2001, του 2003 και του 2005. Είναι επίσης επιθυμητό το 50% των βραβείων να δοθεί σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ4, ειδικότητας Φυσικού και το 50% σε εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ4, άλλων ειδικοτήτων (Χημικούς, Βιολόγους κ.τ.λ.). Οι επτά εργασίες που θα βραβευτούν θα μετέχουν στο Ελληνικό περίπτερο και θα διαγωνισθούν στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage 2, μαζί με τις εργασίες των άλλων εκπαιδευτικών από τις είκοσι εννέα Ευρωπαϊκές χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Έως σήμερα, η Ελλάδα είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που έχει βραβευτεί σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις του προγράμματος.

Η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage 2 θα πραγματοποιηθεί 2-6 Απριλίου 2007 στη Γκρενόμπλ (Γαλλία). Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Science on Stage 2 στη Γκρενόμπλ θα συμμετέχουν επίσης και στα σεμινάρια και τα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Η γλώσσα της κεντρικής εκδήλωσης του προγράμματος είναι η Αγγλική.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στη Γκρενόμπλ επτά καθηγητών, κλάδου ΠΕ4, οι εργασίες των οποίων ή των μαθητών που επέβλεπαν βραβευθούν στους 5ους Πανελλήνιους Αγώνες, θα καλυφθούν από το πρόγραμμα Science on Stage 2. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής στην Αθήνα για τους 5ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες στους Αγώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στους Αγώνες πρέπει να στείλουν, μέχρι 27 Οκτωβρίου 2006, τα ακόλουθα:

  1. Ένα κείμενο, μέχρι 2000 λέξεις, με πλήρη περιγραφή της εργασίας που θα παρουσιάσουν καθώς και μία ή δύο φωτογραφίες που θα βοηθούσαν την περιγραφή, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο. Τα κείμενα και οι φωτογραφίες δεν θα επιστραφούν.
  2. Χωριστή σελίδα στην οποία αναφέρονται ο τίτλος της εργασίας, το είδος της (κατασκευή, πείραμα κ.ο.κ.), το όνομα (-τα) των συμμετεχόντων, το όνομα του εκπροσώπου της ομάδας σε περίπτωση ομαδικής εργασίας, το όνομα του σχολείου ή του εκπαιδευτικού φορέα εργασίας των συμμετεχόντων, διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο, φαξ και e-mail.

 

   Διεύθυνση αποστολής εργασιών:

Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας

Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω                                                                  Τηλ. 210-5441533

Υπεύθυνη: Ευγενία Τσιτοπούλου                                         FAX: 210-5441255                                                                                        

Θηβών 401                                                                        

122 10, Αιγάλεω                                                               email:

Αθήνα.

 

Όλες οι προτάσεις θα υποβληθούν σε κρίση. Η προεπιλογή και η τελική επιλογή των επτά καλύτερων εργασιών θα γίνει από επιτροπή μελών της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 2».

Τα κριτήρια αξιολόγησης των εργασιών είναι τα κάτωθι:

  1. Η συμβολή της προτεινόμενης εργασίας ή του εκπαιδευτικού υλικού στην κατανόηση βασικών εννοιών των Φυσικών Επιστημών καθώς και της διαθεματικής προσέγγισής τους.
  2. Ο βαθμός αλληλεπιδραστικότητας της εργασίας με τους μαθητές.
  3. Ο βαθμός πρωτοτυπίας της εργασίας.
  4. Η δυνατότητα αναπαραγωγής και διάχυσης στην εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς ή μαθητές)
  5. Η ποιότητα και η αισθητική της κατασκευής ή του εκπαιδευτικού υλικού.

Σας ενημερώνουμε ότι ο χώρος που διατίθεται στα Εθνικά περίπτερα, στην Διεθνή διοργάνωση, είναι περιορισμένος και δεν υπάρχει δυνατότητα έκθεσης ογκωδών κατασκευών. Επίσης στη φετεινή εκδήλωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα έκθεσης κατασκευών που χρειάζεται να κρεμαστούν από την οροφή.

Επισυνάπτονται περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 2».

Για την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο 2»

 

Ευγενία Τσιτοπούλου

Υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αιγάλεω, Συντονίστρια της Ελληνικής Επιτροπής

Συνημμένα αρχεία:

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com