Προδιαγραφές αίθουσας ΣΕΦΕ για όλες τις βαθμίδες (από ΟΣΚ)

Στον παρακάτω οδηγό του ΟΣΚ περιγράφονται οι διαστάσεις, ο εξοπλισμός και οι απαιτήσεις περιβάλλοντος της αίθουσας Φυσικοχημείας, όπως αναφέρεται το ΣΕΦΕ. Η περιγραφή είναι ακριβώς η ίδια και στις δύο εκδόσεις (2008, 2010).

Οι προδιαγραφές των εργαστηρίων Γενικών Λυκείων, που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006, ενώ δίνουν ένα λεπτομερές πλαίσιο του πως πρέπει να είναι διαμορφωμένος και εξοπλισμένος ο χώρος του ΣΕΦΕ, θεωρούμε ότι προοριζόταν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δράση και επιπλέον κάποιες από τις προδιαγραφές αποδείχτηκαν μη λειτουργικές. Θεωρούμε ότι ο παραπάνω οδηγός του ΟΣΚ έχει μεγαλύτερο εύρος εφαρμογής και ευελιξία.

Το 1993, το Υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει 36σέλιδο οδηγό με τίτλο "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ, Σημειώσεις για την οργάνωση του χώρου" με προδιαγραφές του χώρου που προορίζεται για τη διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας.

Κατάλογοι εγκεκριμένων οργάνων ΣΕΦΕ Γυμνασίου

Στις 9-5-2005, στο γραφείο του τμήματος ΣΤ Μελετών της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας, συστήθηκε επιστημονική επιτροπή με θέμα τη σύνταξη προδιαγραφών εξοπλισμού των εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών του Γυμνασίου. Η Επιτροπή ομόφωνα κατέληξε στους παρακάτω πίνακες, που περιλαμβάνουν τις προδιαγραφές του εξοπλισμού για τη δημιουργία ΣΕΦΕ Γυμνασίου.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Μανδηλιώτης, Υπ. ΕΚΦΕ Σερρών, το σχ. Έτος 2012-2013 για λογαριασμό της ΠΑΝΕΚΦΕ έκανε έρευνα και επέκτεινε τον παραπάνω εγκεκριμένο πίνακα ελάχιστου εξοπλισμού γυμνασίου ώστε να περιέχει και την εκτίμηση κόστους για κάθε είδος. 

Προδιαγραφές ΣΕΦΕ Γενικών Λυκείων από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα αρχεία σχετικά με τον εξοπλισμό των ΣΕΦΕ Γενικών Λυκείων από το πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ 2000-2006. Έχουν παραληφθεί όλα τα όργανα (τελευταία παραλαβή: η συσκευή φωτοηλεκτρικού φαινομένου το 2008). Από το αρχείο "Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής" μπορείτε να δείτε όλα τα σχολεία καθώς και τον αριθμό εργαστηρίων ΕΠΕΑΕΚ που έλαβε κάθε σχολείο για όλη την Ελλάδα.

 

Eγχειρίδια οργάνων-συσκευών ΣΕΦΕ

CERN Education

cern education logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

Masterclasses

masterclasses logoΚάθε χρόνο, 10.000 μαθητές λυκείων σε 40 χώρες επισκέπτονται ένα από τα περίπου 200 πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα, προκειμένου να διαλευκάνουν τα μυστήρια της σωματιδιακής φυσικής. Πληροφορίες στη Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων και την Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων.

Hydrobot

hydrobot logoΤο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνει στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής. Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

science on stage logoΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό. Πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος.

Science in School

science in school logoΤο Science in School έχει ως στόχο να προωθήσει τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με την ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, και όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση των φυσικών επιστημών στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα...

ESA Education

esa education logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία. Δείτε περισσότερα...

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com