Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Αναρτήσεις » Συνέδριο ΑΠΘ/ΠΑΝΕΚΦΕ 2016 – Δελτίο Τύπου

Συνέδριο ΑΠΘ/ΠΑΝΕΚΦΕ 2016 – Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Διδακτικές προσεγγίσεις και πειραματική διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών» που συνδιοργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 4 συνεδρίες που αφορούσαν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 10 συνεδρίες που αφορούσαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 3 στρογγυλά τραπέζια, 6 εργαστηριακές συνεδρίες (workshops), 2 κεντρικές ομιλίες και μία ειδική συνεδρία αφιερωμένη στον Ανδρέα Ι. Κασσέτα.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες εκπαιδευτικοί της πράξης και ακαδημαϊκοί από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, κ.ά.).

Η ΠΑΝΕΚΦΕ ευελπιστεί ότι η συνεργασία που ξεκίνησε, με αφορμή αυτό το Συνέδριο, με εκπαιδευτικούς φορείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα συνεχιστεί και θα αποδώσει καρπούς βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και φέρνοντας περισσότερους μαθητές και μαθήτριες πιο κοντά και πιο ενεργά στον κόσμο της επιστήμης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση υπάρχουν στη διεύθυνση: https://goo.gl/photos/Z4hbkUmTBegfucKS8.

Για το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΚΦΕ

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Γαργανουράκης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ο Γραμματέας 

Παναγιώτης Μουρούζης
Φυσικός M.Sc.
Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Κερκύρας

Συνημμένα αρχεία:

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.